V čem tedy spočívá tajemství její vitality a svěžesti i v době podzimních plískanic, invazi bakterií a virů z našeho okolí? Základem posílení imunity je samozřejmě dostatek pohybu, pobytu na čerstvém vzduchu, odpočinku, spánku, ale také správné životosprávy. Gábina vše objevila v Priessnitzových léčebných lázních, které leží v samém srdci přírody, na pomezí malebných Rychlebských hor a oblíbeného Hrubého Jeseníku. Okolní krajina nyní protkaná barvami podzimu láká k dechberoucím krátkým procházkám i delším túrám. Hlavními devizami tohoto místa, jehož klima je přirovnáváno k vyhlášeným rakouským lázním Bad Gastein nebo Carlsbad Cavity v USA, je léčivá síla zdejších horských pramenů a svěží horský vzduch.

Zaručená relaxace.
Autor: Priessnitzovy lázně

 „Priessnitzovy léčebné lázně jsou pro mne jedna z mála možností jak vypnout a relaxovat v každém ročním období. Znamenají pro mne wellness, a že v nich mohu absolvovat specializované léčebné procedury, je bonus navíc. Moc si vždy užívám Priessnitzovu pololázeň a masáž lávovými kameny. A k tomu všemu když přidám procházky po lázeňském areálu a jeho krásném okolí, které teď na podzim hraje neskutečnými barvami, jsem jako znovuzrozená,“ potvrzuje Gábina vliv těchto horských lázní na své zdraví a dodává: „Ještě nedávno jsem měla problémy se spaním, ale v Priessnitzových lázních vždy spím jako mimino.“

Pohled z jižního svahu.
Autor: Priessnitzovy lázně

Gábinina slova jsou důkazem jedinečného působení tamní přírody na zdraví člověka. Také přední specialistka z Kliniky rehabilitačního lékařství Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Doc. MUDr. Dobroslava Jandová vidí v pobytu v jesenických lázních a tradičních Priessnitzových procedurách velmi účinný nástroj posílení imunity. „Kdo nezažil na vlastním těle a u svých dětí účinky tradičních Priessnitzových procedur a nenadýchal se vzduchu mimořádného složení, neuvěří, že během několika málo dní si procházkami, projížďkami na kole či na běžkách v  jesenických lázních a nejbližším okolí zvýší imunitu a celkovou kondici.“ Docentka Jandová vyzdvihuje nejen mimořádné složení vzduchu, který je obohacen stopovými biogenními prvky z podloží, ale také upozorňuje na účinky přírodního bioaerosolu - místního klimatu - na imunitu, které jsou potvrzeny kapacitami Endokrinologického ústavu v Praze průkazem vzestupu  neurosteroidů ( neurohormonů) v krvi.

Podzim v lázních.
Autor: Priessnitzovy lázně

Ani vy tedy s přicházejícím podzimem a obdobím chřipkových epidemií neodkládejte péči o vaše zdraví! Přesvědčte se o životodárné síle jesenické přírody na vlastní kůži a naberte síly v Priessnitzových léčebných lázních. Pro nadcházející období pro vás připravily speciální pětidenní program na posílení imunity Priessnitzův podzim, nebo také třídenní pobyt Podzimní bylinná kúra za opravdu exkluzivní cenu zahrnující pět unikátních uvolňujících wellness procedur. Pokud byste chtěli poznat tajemství tradičních léčebných metod a procedur, které aplikoval samotný zakladatel světové vodoléčby Priessnitz, neváhejte využít limitovaný pobyt Odhalte Priessnitzovo tajemství. Vychutnat si jej bude moci pouze deset z vás.