Nealkoholický nápoj Mattoni Schorle svou chutí úspěšně konkuruje tradičním vánočním nápojům, na které nás každoročně lákají vánoční stánky. Na rozdíl od těchto tradičních drinků ale obsahuje jen nízké množství kalorií a dávku potřebných minerálů. Vy i vaše děti si tak o svátcích můžete v teple domova dopřát chuť osvěžujícího jablka a zároveň nemusíte dělat kompromis mezi štíhlým pasem, zdravím a prožitím svátků naplno.

Autor: KMV

Co je to schorle?

Ovocná schorle jsou osvěžující zdravé nápoje s nízkým obsahem kalorií, která v sobě skrývají kombinaci blahodárných účinků minerální vody a vitamínového přínosu ovocných šťáv. A právě díky svému jedinečnému složení jsou ideální ke správné hydrataci během zimních měsíců, kdy tělo spotřebovává větší množství energie.

Právě období velkých předvánočních nákupů a příprav bývá často pro mnoho lidí obdobím stresu a vyčerpání, které vedou k různým nachlazením a virózám. Mattoni Schorle svým složením dodává potřebné minerály i energii.

Možná i proto jsou ovocná schorle dnes jedním z nejoblíbenějších nealkoholických nápojů v Německu a Rakousku, odkud si našla cestu i k nám v podobě Mattoni Schorle.

Hravě a zdravě na vánoční přípitek

Nápoje Mattoni Schorle jsou skvělým řešením také pro děti, které jinak (nejen) o Vánocích holdují přeslazeným limonádám a džusům. Ty však nejsou vzhledem k vysokému obsahu cukrů zdaleka ideálními nápoji. Děti často s nechutí odmítají pít neslazenou vodu a čaje, přičemž nespornou výhodou jablečné schorle je právě to, že obsahuje méně cukrů, ale zároveň dětem chutná.

Pokud byste si vánoce chtěli ještě více zpestřit a také svým dětem dopřát jedinečný drink pro sváteční přípitek, inspirujte se naším tipem na koktejl Fresh Schorle!

Autor: KMV
 

Budete potřebovat:

jablečné Mattoni Schorle

plátky okurky

hrubozrná sůl (může být i normální)

led

 

Postup

1) Okurku nakrájíme na plátky.

2) Okurku a led vložíme do sklenice (0,3 l či větší).

3) Dolijeme Schorle.

* Pro zpestření je možné plátky okurky jemně osolit.

Více naleznete ZDE!