Datum pohřbu zatím rodina nezná, Rychtář ale otálet nechce. „Jakmile mi policie vydá tělo, bude poslední rozloučení. Pohřeb Ivety Bartošové se uskuteční ve Velké obřadní síni krematoria Strašnice,“ vzkázal médiím Rychtář, který si přeje pompézní obřad. Dokonce už má pro Ivetu vybrané i šaty: Do rakve ji prý uloží ve svatebních šatech!

Bartošové syn Artur se něčeho takového ovšem odmítá zúčastnit. „Pokud bude pohřeb veřejný, já se s tebou nerozloučím, maminko,“ pronesl Artur před svým otcem Ladislavem Štaidlem. Ten ho v jeho rozhodnutí podporuje. „Doufám, že se mi podaří ušetřit Artura traumatu,“ řekl skladatel Blesku, víc se ale o smrti Bartošové vyjadřovat nechtěl.

Arturovi to řekli ve škole. Štaidlovi u zubaře

Přestože Josef Rychtář o Ivetině smrti věděl dávno před nimi, měl zřejmě více starostí s informováním médií. Ivetini nejbližší muži se tak tragickou zprávu museli dozvědět zprostředkovaně. „Artura zasáhla zpráva o smrti jeho matky ve škole, kde mají žáci naštěstí vypnuté mobily. Dozvěděl se to přímo v ředitelně a do školy pro něho přijel nevlastní bratr Jirka,“ řekl Blesku blízký přítel rodiny Štaidlovy. Ladislav Štaidl se o sebevraždě Ivety Bartošové dozvěděl na zubařském křesle. Mobil měl sice vypnutý, ale smutnou informaci mu sdělila zubařka. „Byl v šoku,“ doplnil zdroj Blesku.

Velkolepý pohřeb Bartošové odmítají kromě Štaidla a jeho syna Artura také zpěvaččina maminka Svatava, bratr Karel a sestra Ivana. „Považují to všichni pouze za snahu pana Rychtáře zviditelnit se. Bez Ivety už na něho fotografové číhat nebudou. Ten pohřeb je jeho poslední možnost, jak na sebe strhnout pozornost,“ vysvětlil za celou rodinu fotograf a rodinný přítel Miloš Schmiedberger. „Chápu, že má na to pan Rychtář právo podle zákona, říká mu něco ale právo morální a pieta?“ ptá se rozhořčeně.

Kde Iveta najde klid?

Místo uložení Ivetiných ostatků zatím není jisté. Možností je několik:
1. Iveta by mohla spočinout v rodinném hrobě, kde odpočívá její otec Karel (†72).
2. Pokud jí vdovec Josef Rychtář (56) a syn Artur budou chtít být blíž, mohla by najít klid na uhříněvském hřbitově.
3. Pomníček by mohl stát i nedaleko trati, jak je tomu zvykem při dopravních neštěstích.

Video
Video se připravuje ...

Poselství Ladislava Štaidla: Jak Artur prožívá nejhorší chvíle života! David Turek, hudba: freemusicarchive.org (“Don't Close Your Eyes (Instrumental)” (by Josh Woodward))