Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Starosta Říma uvízl na letišti u Říma při čekání na zavazadla

Ilustrační foto - wikimedia.org
Ilustrační foto - wikimedia.org  (Autor: wikimedia.org)
Autor: ČTK - 
26. srpna 2009
23:10

Nekonečnému čekání, které doprovází výdej zavazadel na letišti v Římě-Fiumicinu, by mohla být učiněna přítrž. Obětí věčných zmatků se stal starosta "věčného města" Říma. Na letišti uvízl na více než hodinu, napsala dnes agentura AP.

"Také jsem se stal obětí neuvěřitelného nepohodlí, které se bez přestání opakuje na letišti ve Fiumicinu - dlouhého čekání na zavazadla," řekl starosta Gianni Alemanno. Po takřka hodinovém pondělním letu z Benátek uvízl přes 60 minut v přeplněné hale se špatnou klimatizací.

Letiště Leonarda da Vinciho v městě u italské metropole by podle něj mělo být "mezinárodního formátu". Na zavazadla se zde ale čeká i dvě hodiny, pokud vůbec dorazí, tvrdí dle AP častí návštěvníci Říma. Alemanno svolal některé pracovníky a management letiště na začátku září na radnici, aby "tato ostuda mohla co nejdříve skončit".

Podle některých odborů italské letecké společnosti Alitalia může za chaos v přepravě zavazadel snížení počtu zaměstnanců po loňské privatizaci státní firmy. Na protest proti němu dnes odboráři Alitalia na 18. září vyhlásili stávku.

paila ( 28. srpna 2009 12:06 )

Super, že to zažil i někdo, kdo tu situaci může změnit. Není zrovna příjemné pokud letíte na probloužený víkend a anebo třeba obchodní jednání či konferenci a zavazadla Vám dorazí až v okamžiku, kdy odlétáte.

Zobrazit celou diskusi