Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?

  • Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
    23. února  2017 
     06:00

    Také jste četli o báječné dietě, kterou drží některá celebrita? Jdete za týden kamarádce na svatbu a potřebujete rychle zhubnout? Nemusíte zkoušet všechno! Některé z diet vás totiž můžou stát nejen špatnou náladu a posměch okolí, ale rovnou i život.

  • Zelná polévka

    Autor: Shutterstock.com
    Při téhle dietě musíte aspoň týden zapomenout na cokoli kromě zelné polévky – kromě zelí v ní podle různých receptů najdete ještě celer, rajčata, cibuli, pórek, ba i luštěniny. V mírnějších verzích je zelná polévka základ, ke kterému se postupně během týdne přidává tu brambora, tu sklenice mléka nebo maso. Rozhodně se nesmí držet dlouhodobě, a ani tak není zdravá – sice na váze ztratíte, ale přijdete o svaly, ne o tuk. A budete mít hlad a špatnou náladu. Jakmile se vrátíte k obvyklé stravě, čekejte jojo efekt.

  • Dýchejte a čichejte

    Autor: Shutterstock.com
    Tohle je snad ta nejšílenější dieta, jaká se zkrátka snad ani nedá přežít. Objednejte si pečený bůček, čokoládový dort a vaječný likér, dlouze k nim čichejte, kochejte se jimi… A pak je nejezte! Je to skvělý způsob, jak si pořídit menší šaty, ale taky poruchu příjmu potravy až smrt hladem.

  • Dětské přesnídávky

    Autor: Shutterstock.com
    Jedou v nich prý Jennifer Aniston i Reese Witherspoon, tak proč by taková dieta nefungovala? Na hubnutí sice možná ano, ale jinak nadělá ve vašem zažívání pěknou paseku – není v ní moc vlákniny, takže kvůli ní žaludek i střevo zleniví po čase tak, že hůře fungují. Nezřídka v takové stravě navíc chybějí mléčné výrobky, které vás zásobují vápníkem, takže si z dlouhodobého pohledu můžete zadělávat na řídnutí kostí.

  • Sprej na astma

    Autor: Shutterstock.com
    Vypadá to jako skvělý a rychlý trik – člověk si stříkne do krku sprej na astma, čímž se má údajně urychlit spalování tuku, protože zvyšuje teplotu těla. Kdo ví, kde se takový nesmysl vzal, ale i průměrně inteligentnímu člověku musí být jasné, že brát léky na předpis podle nálady není jen tak – tyto léky mají celou řadu vedlejších účinků. Ty jsou nepříjemné (bušení srdce, motání a bolesti hlavy, mdloby), ale i životu nebezpečné, jelikož mohou přivodit i zástavu srdce.

  • Vlkodlačí dieta

    ..
    Autor: Shutterstock
    Ideální pro silně ezotericky naladěné bytosti, které jsou ochotné řídit svůj jídelníček podle fází měsíce a znamení zvěrokruhu, ve kterém jsou zrozeny. Když se do toho pustíte, můžete 24 hodin před úplňkem a novem přijímat pouze vodu, neslazený čaj a zeleninové šťávy. Když měsíce ubývá, jí se kaloricky úsporná jídla, při narůstajícím se můžou přidat i jídla bohatší na sacharidy. Je to sice něco mezi nebem a zemí a budete okolí pro smích, ale při vyváženém jídelníčku s dostatkem masa, zeleniny a ostatních složek potravy je to v podstatě zdravé.

  • Sušenková dieta

    Autor: Shutterstock.com
    Celý den jíst jen sušenky – kdo by to nechtěl? Jenže moc se netěšte, nebudou to žádné čokoládové lahůdky s oříšky a karamelem. Tyhle keksy jsou nadupané vlákninou a bílkovinami, což by samo o sobě nebylo špatné. Jenže byste s nimi měli za den přijmout pouhých 600 kcal, tedy asi 2520 kJ. Taková dávka nepokryje ani bazální metabolismus člověka v komatu, natož zdravé ženy. Tady vás čeká s jistotou jediné: jojo efekt.

  • Vodka a klobása

    Autor: Shutterstock.com
    Tohle je oblíbená dieta z doby před 30 lety, v bývalém východním Německu ji občas někdo drží dodnes. Jak vypadá? Ráno malý panák vodky, k obědu velký panák a pěkně vypečená velká klobása a k večeři zas malý panák vodky. Pro toho, kdo nepije vodku a nejí klobásy, nemá smysl. Ona ovšem nemá smysl ani pro někoho, kdo chce zhubnout – sice je co do množství skromná, ovšem obsahuje slušnou nálož kalorií. Navíc u ní hrozí podvýživa a na delší dobu i vznik závislosti.

  • Projímadla

    Autor: Shutterstock.com
    Jezte, co hrdlo ráčí, pak si lupněte projímavý čaj, pilulky či sirup a obsahu své trávicí soustavy se zbavíte snadno a rychle. To, že i velmi nepříjemně, je jedna věc, ale druhá a podstatnější je, že už to není při častém využívání v pořádku: sice krátkodobě ztratíte nějakou váhu či spíše vodu, ale hrozí vám nedostatek živin (tělo je nemůže ze stravy při průjmu vstřebat), rozvrat minerálů (vede k poruchám oběhu krve) a při návratu k normálu velmi rychle přiberete zpět.

/
Autor: stu

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji