Muž opustil manželku kvůli váze: Vadilo mu, že zhubla

Muž opustil manželku kvůli váze: Vadilo mu, že zhubla
7. února  2016 
 06:00

Myslel si o své ženě, že je ta nejkrásnější na světě. Líbilo se mu, že má pořádný zadek, velká prsa, břicho. Jenže vysvětlete ženě, která o své kráse není přesvědčena, opak. Na základě rad svých kamarádů se Angela Crickmor rozhodla zhubnout. A tak je nyní lehčí o třicet kilogramů a jednoho manžela.

Angela Crickmor se rozhodla dost rapidně změnit svůj životní styl. Jenže ve chvíli, kdy se rozhodla zhubnout, ji zřejmě ani nenapadlo, že by to mohlo mít negativní dopad na její vztah. Žena byla vždy hubená, ale s postupujícím věkem a nepřizpůsobováním se změnám v jejím životě šly kilogramy nahoru. 

Hlavní vinu na tom měly zřejmě její těhotenství, sedavá práce a minimum pohybu. Dostala se na váhu 85 kilogramů a cítila se mnohem unavenější a ze své váhy byla zoufalá. Dokonce se rozhodla, že by šla i na žaludeční bypass. Ale vzhledem k její nízké váze to bylo vyloučené – zbytečná operace. Mimochodem – za posledních šest let se ve Velké Británii zvýšil počet těchto operací o 530 %. 

Šťastná, krásná a tlustá
Když vážila k devadesáti kilům, manželovi se moc líbila.
Autor: facebook.com

Nicméně vždy se cítila šťastná i krásná. "Můj manžel mi to vždy říkal. Že jsem krásná, že mi to sluší. Ale okolní rodina a přátelé do mě začali tlačit, jestli bych neměla něco shodit," popisuje Angela. Nejprve nebrala poznámky příliš vážně. Dál žila stejným životním stylem s manželem, jako žili do té doby. Takže po práci se válela doma, o víkendech šli maximálně na návštěvu, ale o pohybu rozhodně nemohla být řeč. 

A člověk může být sám o sobě sebevíc přesvědčen, ale tlaku okolí nelze podléhat příliš dlouhou dobu. Když jednou viděla  Angela svou kamarádku Karlu, které se podařilo zhubnout o deset kilogramů, inspirovalo ji to. Byla přesvědčena, že když to zvládla ona, tak jí se to musí také podařit. Začala brouzdat po internetu a hledat nejzaručenější způsob, jak zhubnout. 

Jídlo každé tři hodiny

Angela Crickmor pouze upravila jídelníček a začala denně běhat.
Autor: facebook.com

Došla až k dietě, která slibuje jídlo každé tři hodiny. Byly to menší porce a hlavně mnohem zdravějších potravin, než do té doby jedla. Na jejím jídelníčku se začaly pravidelně objevovat kuřecí maso, zelenina, sladké brambory, ořechy a semínka, avokádo. Hmotnost začala brzy klesat a Angela se cítila motivována. 

Nicméně pořád měla pocit, že je moc tlustá na to, aby mohla chodit cvičit do posilovny mezi ostatní. A tak se rozhodla, že bude běhat. Její manžel ji vždycky k večeru, kdy tam nebylo moc lidí, odvezl do parku a čekal na ni v autě. Zprvu to bylo pro Angelu příliš náročné, a tak pouze rychle chodila. Každý den, hodinu, ať pršelo nebo svítilo slunce.

Nový život bez partnera

O osm měsíců později se cítila o tolik lehčí, že si troufla jít do posilovny. Doma stále dodržovala zdravé stravovací návyky, což s ní ale nesdíleli ani její manžel, ani jejich dcera. Stejně tak s ní nechtěli chodit na procházky, což ji mrzelo. Nakonec to došlo tak daleko, že jim řekla, ať se začnou o jídlo starat sami, když nechtějí jíst s ní, že ona jim vyvařovat nebude. 

Nyní se Angela věnuje plně kulturistice.
Autor: facebook.com
Dařilo se jí hubnout v průměru o 4 kilogramy měsíčně a cítila se skvěle. "Najednou jsem začala být strašně aktivní, chtěla jsem jezdit kempovat, setkávat se s lidmi, jezdit na kole," vypráví nadšeně. Jenže právě změna jejího životního stylu se nelíbila manželovi. Jejich priority se začaly rozcházet. 

Nakonec to došlo tak daleko, že od ní manžel po devíti letech odešel. Nicméně Angela ničeho nelituje. Zdravé výživě se začala věnovat ještě více a přidala k tomu kulturistiku. Nyní doufá, že se brzy začne živit jako osobní trenérka.

Autor: Marie Šilhová, Marie Šilhová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji