Logo magazínu

Rez, hnus a špína, chcíplé myši: Inspekce zavřela dalších 40 podniků

1/20
Prohlédnout znovu

Rez, hnus a špína, chcíplé myši: Inspekce zavřela dalších 40 podniků

Restaurace Pěna dní, Tišnov: Tristní hygienický stav kuchyňských zařízení (např. zrezivělá a umaštěná mikrovlnná či pečicí trouba) a nahromaděné nečistoty (se zbytky potravin) pod kuchyňským zařízením byly jedním z mnoha důvodů vedoucím k uzavření provozovny. Dále to byl například myší trus v okolí vodoinstalace, nevyhovující prostory pro skladování potravin a krajně nepřijatelné podmínky pro ukládání kuchyňského náčiní. | SZPI
Restaurace Pěna dní, Tišnov: Tristní hygienický stav kuchyňských zařízení (např. zrezivělá a umaštěná mikrovlnná či pečicí trouba) a nahromaděné nečistoty (se zbytky potravin) pod kuchyňským zařízením byly jedním z mnoha důvodů vedoucím k uzavření provozovny. Dále to byl například myší trus v okolí vodoinstalace, nevyhovující prostory pro skladování potravin a krajně nepřijatelné podmínky pro ukládání kuchyňského náčiní. | SZPI
Restaurace Pěna dní, Tišnov: Tristní hygienický stav kuchyňských zařízení (např. zrezivělá a umaštěná mikrovlnná či pečicí trouba) a nahromaděné nečistoty (se zbytky potravin) pod kuchyňským zařízením byly jedním z mnoha důvodů vedoucím k uzavření provozovny. Dále to byl například myší trus v okolí vodoinstalace, nevyhovující prostory pro skladování potravin a krajně nepřijatelné podmínky pro ukládání kuchyňského náčiní. | SZPI
Výrobna lahůdek, Danuše Jochmanová: V uvedené výrobně byl problém s výrazně zanedbaným úklidem. Za pracovními zařízeními byly nahromaděné zbytky potravin společně s dlouhodobou špínou. Na stěnách se místy objevovaly plísně a podlahy nebyly taktéž v čistém stavu. Do výrobny také pronikali hlodavci, kteří po sobě zanechali stopy v podobě trusu. Z uvedených důvodů došlo k zákazu užívání prostor výroby. | SZPI
Výrobna lahůdek Danuše Jochmanové, Židlochovice: V uvedené výrobně byl problém s výrazně zanedbaným úklidem. Za pracovními zařízeními byly nahromaděné zbytky potravin společně s dlouhodobou špínou. Na stěnách se místy objevovaly plísně a podlahy nebyly taktéž v čistém stavu. Do výrobny také pronikali hlodavci, kteří po sobě zanechali stopy v podobě trusu. Z uvedených důvodů došlo k zákazu užívání prostor výroby. | SZPI
Hostinec U Šplíchalů, Postupice: V provozovně nebyl dodržován pravidelný úklid, což se projevovalo nečistotami na regálech a zařízeních či stěnách a podlahách. Taktéž zde docházelo k pohybu hlodavců, kteří po sobě zanechávali trus na několika místech. | SZPI
Billa, Česká Lípa: Prostory provozovny byly využívány i pro skladování takových předmětů, které mohly ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin. V blízkosti výrobků probíhaly zednické práce a potraviny tak byly uskladněny v celkově prašném prostředí. Vzhledem k uvedenému inspekce zakázala užívat prostory skladu, zázemí pro skladování potravin a část provozovny pro prodej nebalených potravin. | SZPI
Billa, Česká Lípa: Prostory provozovny byly využívány i pro skladování takových předmětů, které mohly ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin. V blízkosti výrobků probíhaly zednické práce a potraviny tak byly uskladněny v celkově prašném prostředí. Vzhledem k uvedenému inspekce zakázala užívat prostory skladu, zázemí pro skladování potravin a část provozovny pro prodej nebalených potravin. | SZPI
Asijské bistro Dragon, Boskovice: V kontrolované provozovně byla ze strany provozovatele zanedbána preventivní opatření proti pronikání škůdců. Důsledkem toho byl masivní výskyt myšího trusu na podlahách v zázemí provozovny. V tristním stavu bylo taktéž kachlové obložení v blízkosti skladovaných potravin a za vyhovující nešel považovat ani celkový stav znečištěných stěn a podlah. | SZPI
Restaurace U Malvaze, Praha 1: Důvodem k dočasnému uzavření kuchyně byla přítomnost myšího trusu na podlahách a neodklizený mrtvý hlodavec chycený v pasti. Výskyt trusu v jakékoli části provozovny je hrubým porušením správné hygienické praxe. | SZPI
Asijské bistro HANOI, Přerov: Inspektoři při kontrole konstatovali přítomnost myšího trusu, nedostatečná opatření proti pronikání škůdců a našli potraviny poškozené škůdci. Potraviny ve skladu byly vystaveny nevyhovujícím podmínkám. Uzavřena byla pouze část provozovny - sklepní sklad. | SZPI
Hruška, Kostelec nad Labem: V provozovně se vyskytoval myší trus a inspektoři zjistili nedostatky v zabezpečení prodejny před pronikáním škůdců. Kontrola rovněž potvrdila potraviny poškozené škůdci i poškozené stěny. | SZPI
Hradecká pekárna Mňam mňam, Městec Králové: Ve skladu balených potravin a balených nealko nápojů našli inspektoři mrtvou myš a množství myších exkrementů. Přítomnost hlodavců na provozovně a stopy po jejich činnosti patří k závažným porušením hygieny, pročež došlo k uzavření uvedených částí provozovny. | SZPI
TOP CLUB, Ústí nad Labem: V zázemí provozovny, kde byly skladovány nápoje, byly na zemi přítomny myší exkrementy, což poukazovalo na nedostatečné zabezpečení proti vnikání hlodavců. Taktéž zde byly skladovány mnohé předměty nesouvisející s činností provozu a nebylo tak vyloučeno ovlivnění kvality nebo bezpečnosti potravin. | SZPI
Zámecká restaurace, Dolní Rožínka: Prostory v kuchyni kolem zapojení spotřebičů i za spotřebiči samotnými vykazovaly známky zanedbané hygienické praxe (zaschlá špína). Stejně tak i samotné náčiní a způsob jeho uložení byly neslučitelné se správnými hygienickými požadavky. | SZPI
Lan Ting Čínská restaurace, Praha 5: V regálech mezi potravinami byl v době kontroly zjištěn masivní výskyt myšího trusu, stejně jako v hůře dostupných místech u kachlemi obložených zdí. Uskladňované potraviny nebyly uloženy v hygienicky nezávadném prostředí, naopak mohlo docházet k jejich kontaminaci. | SZPI
Lan Ting Čínská restaurace, Praha 5: V regálech mezi potravinami byl v době kontroly zjištěn masivní výskyt myšího trusu, stejně jako v hůře dostupných místech u kachlemi obložených zdí. Uskladňované potraviny nebyly uloženy v hygienicky nezávadném prostředí, naopak mohlo docházet k jejich kontaminaci. | SZPI
Večerka (majitel Dinh Chien Nguyen), Choceň: Provozovna měla silně znečištěné podlahy v zázemí, kam mimo jiné pronikali hlodavci, kteří prokousali obaly některých ze skladovaných potravin. V nepořádku byl i způsob skladování potravin, který svojí ledabylostí připomínal spíše skládku odpadu než skladovací prostory provozovatele potravinářského podniku. | SZPI
Billa, Neratovice: Ve skladu potravin panovaly prašné podmínky a uložené zboží leželo místy pod vrstvami prachu. Provozovatel tak nezajistil dostatečnou ochranu potravin proti kontaminaci. Probíhající rekonstrukce nebyla slučitelná s nároky požadovanými na správnou hygienu skladování potravin a výše uvedené tak vedlo k uzavření skladovacích prostor. | SZPI
Billa, Neratovice: Ve skladu potravin panovaly prašné podmínky a uložené zboží leželo místy pod vrstvami prachu. Provozovatel tak nezajistil dostatečnou ochranu potravin proti kontaminaci. Probíhající rekonstrukce nebyla slučitelná s nároky požadovanými na správnou hygienu skladování potravin a výše uvedené tak vedlo k uzavření skladovacích prostor. | SZPI

Pavel Vítek a Janis Sidovský: »Rozvod« a hned tajná svatba!

Decroix pro Blesk: Byla jsem pro Fialu první volba, k Blažkovi se stavíme čelem. S čím jde za Pavlem?

Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek v Hráčích: Lední medvěd je panda budoucnosti!

Týden ve znamení přeháněk a teplotních skoků. Víkend přinese tropických 32 °C! Sledujte radar Blesku

Festival Blesk tlapek: Psí den plný her a zábavy. Těšíme se zase za rok!

Kauza rvačky Prachaře v letadle: Exkluzivní zpověď napadeného!