Logo magazínu

Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká

7/7
Prohlédnout znovu

Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká

Zjistěte, které mýty o lepku jsou pravdivé. | Dan Černovský
Lepek je druh bílkoviny, který po smíchání s vodou a prohnětením nabobtnává a vytváří klenutou strukturu pečeného výrobku. | Shutterstock
Až 20 % Čechů vyznává trend bezlepkové diety. | Shutterstock
Lepek je ale v současnosti dost diskutovaným tématem. | Shutterstock
Kvalita mouky se odvozuje od množství lepku. | scoom
V současnosti je moderní přecházet na bezlepkovou dietu, aniž by dotyční měli při konzumaci pečiva a dalších potravin obsahujících lepek jakékoliv zdravotní potíže. | scoom
Člověk může být citlivý na lepek. | Shutterstock.com

Maláčová už zase sní o spojení s komunisty. Politologové: Zabíjí SOCDEM

Televizní kadeřník Tomáš Arsov: Smrt v salonu!

Co bude se šéfem zpravodajství ČT Mrzenou po SMS proti Fridrichovi? Experti: Podřízl si větev!

Bombardovaný Írán: Schovává někde atomové zásoby? USA zamířily na Fordo a další zařízení

Pohřeb Nikolky (†9) utonulé ve Vltavě: Záplava bílých květů, písně Michala Davida a bolestná slova táty

V Itálii stále řeší Nedvědovo »Čapí hnízdo«: Se soudem v zádech