Logo magazínu

2 miliony „slizounů“ u Prahy! Romanovi (54) šneci zbaští 350 kg denně. Co je nabudí k sexu?

44/50
Prohlédnout znovu

2 miliony „slizounů“ u Prahy! Romanovi (54) šneci zbaští 350 kg denně. Co je nabudí k sexu?

Roman Khusnutdinov stojí v čele ojedinělé restaurace, která se specializuje výhradně na šneky. Těch chová přímo před jejím vchodem neuvěřitelná kvanta. | Jakub Poláček, Šnečí farma
Šnečí filety na česneku a rozmarýnu. Vytáhnout šneka z ulity přitom není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Stačí úzkou vidličkou nebo špejlí zarýt do masa z té více otevřené strany ulity, a potom je po směru jejího kroucení relativně snadno lze vytáhnout. | Jakub Poláček
O téměř dva miliony hlemýžďů se Roman se svými spolupracovníky v Dolních Chabrech stará! | Jakub Poláček
Při tomto pohledu si lze i tak sotva představit penzum práce, která na Romana a jeho kolegy dennodenně čeká při opečovávání šneků, aby jim nic nechybělo. Vždyť jich na farmě má bezmála dva miliony! | Jakub Poláček
Šnečí farmu naleznete na západním okraji Dolních Chaber, zhruba pět minut chůze od autobusového obratiště Dolní Chabry, směrem k Drahani. | Jakub Poláček
Je libo šneky v tortile? A proč vlastně ne? | Šnečí farma
Denně je šneky zapotřebí kropit až čtyřikrát, pokud zrovna neprší. | Jakub Poláček
Roman si s pokrmy umí vyhrát. Šneky vaří třeba na asijský i latinskoamerický způsob. | Šnečí farma
K dobrému jídlu patří pořádné víno. Francouzi to moc dobře vědí! | Šnečí farma
Roman si s pokrmy umí vyhrát. Šneky vaří třeba na asijský i latinskoamerický způsob. | Šnečí farma
Se šnečími pokrmy si Roman umí doslova vyhrát. | Šnečí farma
Čtyřicetiletou praxi s kuchařskou čapkou přetavil Roman ve vedení jedné z nejoriginálnějších restaurací, které jsou v Praze k navštívení. | Šnečí farma
Restaurace na Šnečí farmě je jedinou v České republice, která se výlučně zabývá šnečí gastonomií. Denně zde Roman vaří nejrůznější speciality, které byste jinde hledali marně. | Šnečí farma
Roman si s pokrmy umí vyhrát. Šneky vaří třeba na asijský i latinskoamerický způsob. Neschází samozřejmě ani klasika. | Šnečí farma
Šnečku, šnečku... vystrč růžky! | Jakub Poláček
Denně je šneky zapotřebí kropit až čtyřikrát, pokud zrovna neprší. | Jakub Poláček
Šnečí farma v Dolních Chabrech je patrně největší farmou tohoto druhu v republice. Zboží dodává i do zahraničí. | Jakub Poláček
Při procházení farmou si člověk musí dávat setsakramentský pozor, aby tu a tam na nějakého krasavce v uličce nešlápl. Občas jsou totiž neposední a ze šnekárií migrují. | Jakub Poláček
Aby se šneci nepohybovali po celé farmě, nebo dokonce neutíkali mimo ni, používá Roman speciální tablety soli, přes které se hlemýžďům nechce. Sůl jim totiž vůbec nešmakuje. | Jakub Poláček
Nejvíce akční jsou prý šneci v noci. | Jakub Poláček
Nejvíce akční jsou prý šneci v noci. | Jakub Poláček
Za jeden rok je prý farma schopná vyprodukovat více než 14 tun šnečího masa! Na některých si ale přesto smlsnou ptáci, kteří občas pořádají nálety. | Jakub Poláček
Za jeden rok je prý farma schopná vyprodukovat více než 14 tun šnečího masa! | Jakub Poláček
Na počátku všeho stála prostá zvědavost. Roman si v restauraci objednal k snědku šneky a nestačil se divit, jak to, že jsou po českých restauracích tak málo rozšíření. | Jakub Poláček
Na počátku všeho stála prostá zvědavost. Roman si v restauraci objednal k snědku šneky a nestačil se divit, jak to, že jsou po českých restauracích tak málo rozšíření. | Jakub Poláček
Na počátku všeho stála prostá zvědavost. Roman si v restauraci objednal k snědku šneky a nestačil se divit, jak to, že jsou po českých restauracích tak málo rozšíření. | Jakub Poláček
Za jeden den jsou šneci schopní spořádat 350 kilogramů krmiva. | Jakub Poláček
Za jeden den jsou šneci schopní spořádat 350 kilogramů krmiva. | Jakub Poláček
Za jeden den jsou šneci schopní spořádat 350 kilogramů krmiva. | Jakub Poláček
Za jeden den jsou šneci schopní spořádat 350 kilogramů krmiva. Nakonec ale sami skončí na talíři. Ještě předtím je ovšem čeká důkladná očista. | Jakub Poláček
Za jeden den jsou šneci schopní spořádat 350 kilogramů krmiva. Nakonec ale sami skončí na talíři. Ještě předtím je ovšem čeká důkladná očista. | Jakub Poláček
Za jeden den jsou šneci schopní spořádat 350 kilogramů krmiva. Nakonec ale sami skončí na talíři. Ještě předtím je ovšem čeká důkladná očista. | Jakub Poláček
Šnečí farma v Dolních Chabrech funguje třetím rokem. Začátky prý nebyly nic moc, dnes ale prosperuje a rozvíjí se. | Jakub Poláček
Příprava šneků na zimní spánek. | Jakub Poláček
Příprava šneků na zimní spánek. | Jakub Poláček
Příprava šneků na zimní spánek. | Jakub Poláček
Každý šnek má dva páry tykadel. V těch delších, horních, má zrakové orgány, zatímco v těch spodních čichové. | Jakub Poláček
Každý šnek má dva páry tykadel. V těch delších, horních, má zrakové orgány, zatímco v těch spodních čichové. | Jakub Poláček
Vařit šneky pro Romana představuje spíše tu snazší část práce. Zhruba čtyři desetiletí se totiž živil prací v kuchyni, takže ví, co a jak je třeba. | Jakub Poláček
Šnečí filety na česneku a rozmarýnu. | Jakub Poláček
Šnečí filety na česneku a rozmarýnu. Roman je podává s dvěma druhy omáček, které šnečkům dodají ten správný říz. | Jakub Poláček
Dlouhá léta vařil Roman standardní pokrmy, než jej okouzlili šneci. Tak se hned pustil do práce a voilá - dnes se stará o farmu i vlastní restauraci, která se specializuje výhradně na šnečí pokrmy. | Jakub Poláček
Šnečí filety na česneku a rozmarýnu. Jejich příprava není vůbec složitá a zvládne ji opravdu každý. | Jakub Poláček
Šnečí filety na česneku a rozmarýnu. Jejich příprava není vůbec složitá a zvládne ji opravdu každý. Pomyslnou tečkou za celým pokrmem je bylinkové máslo, které se akorát stihne rozpustit, než je pokrm hotov k servírování. | Jakub Poláček
Kromě hlemýžďů kropenatých chová Roman se svými kolegy také hlemýždě africké, kteří dávají šnečí kaviár. | Jakub Poláček
Kromě hlemýžďů kropenatých chová Roman se svými kolegy také hlemýždě africké, kteří dávají šnečí kaviár. | Jakub Poláček
Kromě hlemýžďů kropenatých chová Roman se svými kolegy také hlemýždě africké, kteří dávají šnečí kaviár. | Jakub Poláček
Kromě hlemýžďů kropenatých chová Roman se svými kolegy také hlemýždě africké, kteří dávají šnečí kaviár. | Jakub Poláček
Hlemýžď kropenatý je od toho zahradního, který se často pase i na našich zahrádkách, nápadný zabarvením své ulity. | Jakub Poláček
K dobrému jídlu patří pořádné víno. Francouzi to moc dobře vědí! | Šnečí farma

Pavel v zemi samurajů: Šílené vedro přes 36 °C! Obdivoval šinkanzen a hrad z „bondovky“

Zemřel praotec metalu Ozzy Osbourne (†76): Stihl vysněnou rozlučku!

Trumpa dohání kauza Epstein: Fotky ukazují pedofila na jeho „svatbě století“. A k tomu svědectví bratra

Mámě Lucii (38) rakovinu plic odhalili až v pokročilém stádiu: Smrtelná nemoc přišla tiše

Zpěvačka Ewa Farna šla s pravdou ven: Proč si najednou mění jméno!

Známá reportérka končí v extralize. Kluby si stěžovaly na její práci, zůstane u fotbalu