Logo magazínu

David (42) v Počernicích oživil zašlý pivovar: K vlastním pokrmům mu totiž scházelo vhodné pití

31/31
Prohlédnout znovu

David (42) v Počernicích oživil zašlý pivovar: K vlastním pokrmům mu totiž scházelo vhodné pití

Někdo si pivovar zařídí kvůli zálibě v pivu, jiný jen tak pro radost. U Davida Karocha zvítězil pragmatický přístup. Chtěl totiž dopřát hostům svých restaurací kvalitní pivo k vlastním pokrmům, proto vzkřísil Počernický pivovar. | Karel Kopáč
David Karoch je králem počernického pivního království. Pečlivě dbá na to, aby nejen jeho pivo stálo za návštěvu. | Karel Kopáč
Srdce pivovaru - varna, se nachází prakticky hned v prostorách restaurace. Místní pivo tak vzniká přímo před očima návštěvníků. | Karel Kopáč
Že nejen pivem může být pivovar živ, dokládá i broskvová nealkoholická limonáda Broňa, kterou si David Karoch prosadil. | Karel Kopáč
Roční výstav Počernického pivovaru se pohybuje okolo 2 500 hektolitrů piva. | Karel Kopáč
První pohnutky, které Davida vedly ke zřízení vlastního pivovaru, bylo doladění vlastních pokrmů adekvátním pitivem. | Karel Kopáč
Kromě pivovaru a restaurace nechal David Karoch v areálu zřídil i koloniál ve stylu 1. republiky. Jeho nedílnou ozdobou je sajdkára. „Tu jsme sem pořídili po vzoru Postřižin,“ připouští majitel. | Karel Kopáč
V kterém jiném pivovaru, vyjma toho počernického, je čas i místo na vznešenou kulturu zvanou divadlo? A při které divadelní hře můžete hodovat jídlu a pivu, nežli při této? | Karel Kopáč
Sklepení Počernického pivovaru byly zanesené až dva metry vysokým harampádím a bordelem. | Karel Kopáč
Ve sklepeních Počernického pivovaru se odehrávají i dobrodružné únikové hry. | Karel Kopáč
Roční výstav Počernického pivovaru se pohybuje okolo 2 500 hektolitrů piva. | Karel Kopáč
Srdce pivovaru - varna, se nachází prakticky hned v prostorách restaurace. Místní pivo tak vzniká přímo před očima návštěvníků. | Karel Kopáč
Interiér Počernického pivovaru je plný narážek na jeho starší i mladší historii. | Karel Kopáč
První pohnutky, které Davida vedly ke zřízení vlastního pivovaru, bylo doladění vlastních pokrmů adekvátním pitivem. | Karel Kopáč
Díky péči Davida se dnes má Počernický pivovar opět k světu. Po více než půl století strádání a chátrání. | Karel Kopáč
Podsládek Karel Konopa dovařil pivo za sládka, kterého postihla srdeční příhoda. Na jeho počest tak vznikla Karlova 12°. | Karel Kopáč
Srdce pivovaru - varna, se nachází prakticky hned v prostorách restaurace. Místní pivo tak vzniká přímo před očima návštěvníků. | Karel Kopáč
Počernický pivovar se vyskytuje v historickém centru Dolních Počernic. V těsném sousedství zámeckého parku, respektive zdejšího zámku a kostela Nanebevzetí Panny Marie. | Karel Kopáč
Že se v Počernickém pivovaru nedělá nic napolovic, dokládají i původní půlitry, které jsou z foukaného skla. | Karel Kopáč
Nejen pivem a zajímavým prostředím se David snaží svůj pivovar ozvláštňovat. Ve sklepení se totiž nachází pravděpodobně nejdelší stůl v Praze. | Karel Kopáč
Podsládek Karel Konopa dovařil pivo za sládka, kterého postihla srdeční příhoda. Na jeho počest tak vznikla Karlova 12°. | Karel Kopáč
Počernický pivovar je situovaný u zámeckého parku v těsné blízkosti zámku Dolní Počernice. (ilustrační foto) | ÚMČ Dolní Počernice
Počernický pivovar se nachází v rozsáhlém areálu, ve kterém se nachází jak pivovarská restaurace, tak i restaurace Léta páně nebo penzion či lázně. | Karel Kopáč
Aby některá piva měla i něco navíc, nechává je David Karoch zrát ve starých dubových sudech od whisky. | Karel Kopáč
Aby některá piva měla i něco navíc, nechává je David Karoch zrát ve starých dubových sudech od whisky. | Karel Kopáč
Roční výstav Počernického pivovaru se pohybuje okolo 2 500 hektolitrů piva. | Karel Kopáč
Roční výstav Počernického pivovaru se pohybuje okolo 2 500 hektolitrů piva. | Karel Kopáč
Roční výstav Počernického pivovaru se pohybuje okolo 2 500 hektolitrů piva. | Karel Kopáč
Roční výstav Počernického pivovaru se pohybuje okolo 2 500 hektolitrů piva. | Karel Kopáč
David Karoch usiluje o to, aby počernická piva byla co nejčerstvější. Proto se vaří nepasterizovaná a nefiltrovaná a jsou určena k rychlé konzumaci. Narazit na ně tak můžete třeba na náplavkách, při různých trzích nebo v pivotékách a samozřejmě přímo u zdroje v Dolních Počernicích. V běžných obchodech nikoliv. | Karel Kopáč
Staročeské pivovary měly dříve tzv. šrotovny sladu vždy v horních patrech. Počernický pivovar na tuto tradici navazuje. | Karel Kopáč

„Neštítí se ničeho.“ Opozice grilovala vládu, Fiala se bránil: „Nic nezametáme!

Zdravotní problémy Haliny Pawlowské: Ani krok bez přístroje s kyslíkem!

Velký souboj o šéfa či šéfku ČT je tu: Uspěje Chudárek, Šmuclerová, nebo někdo jiný?

Otřesný případ z Thomayerovy nemocnice u soudu: Zdravotní sestra vážně zranila novorozeně?!

Psycholog Vymětal k vraždícímu primáři: Nepochopitelné i pro lékaře a zdravotníky. Obětí je i rodina pachatele

Praneteř Jana Kubiše k výročí atentátu na Heydricha: Za rodinu bychom padli...ale za stát se nám nechce