Logo magazínu

Štěpán (44) vzkřísil polorozpadlý pivovar u Prahy. Dnes „únětické“ pijí až ve Švédsku

18/20
Prohlédnout znovu

Štěpán (44) vzkřísil polorozpadlý pivovar u Prahy. Dnes „únětické“ pijí až ve Švédsku

Štěpán Tkadlec se odhodlal vzkřísit zašlou slábu Únětického pivovaru. Přes prvotní skepsi a obavy se mu to daří. | Alexandr Malachovský
Výroba piva okolo měsíce a půl. | Alexandr Malachovský
Prostory Únětického pivovaru. | Alexandr Malachovský
Uvařit dobré pivo není nic jednoduchého. Tím, že má Štěpán Tkadlec za sebou pivovarskou školu ale ví, jak má správně chutnat. | Alexandr Malachovský
Areál únětického pivovaru byl ještě před 10 lety k uzoufání. Štěpán Tkadlec se mu snaží vrátit jeho bývalou slávu. | Alexandr Malachovský
Na počátku stála nesmělá ba dokonce naivní vize. Dnes je Štěpán Tkadlec ředitelem prosperujícího pivovaru. | Alexandr Malachovský
V těchto prostorách se vaří slad a voda. | Alexandr Malachovský
Roční výstav Únětického pivovaru činí téměř 16 tisíc hektolitrů piva. | Alexandr Malachovský
V těchto prostorách se vaří slad a voda. | Alexandr Malachovský
Pamětní deska v areálu pivovaru upomíná na prvního sládka Únětického pivovaru Vladimíra Černohorského, který zesnul v roce 2015. | David Zima
Vyrobit v Úněticích pivo trvá zhruba měsíc a půl. Po složitém procesu se už jen stáčí do lahví. | Alexandr Malachovský
V těchto prostorách se vaří slad a voda. | Alexandr Malachovský
Když s obnovou Únětického pivovaru Štěpán Tkadlec začínal, nepředstavoval si, že jej jednou bude dovážet až do Skandinávie. | Alexandr Malachovský
V ležáckém sklepení pivo dozrává. | Alexandr Malachovský
Uvařit dobré pivo není nic jednoduchého. Tím, že má Štěpán Tkadlec za sebou pivovarskou školu, ale ví, jak má správně chutnat. | Alexandr Malachovský
V ležáckém sklepení pivo dozrává. | Alexandr Malachovský
Takhle vypadá království Štěpána Tkadlece - Únětický pivovar. | Alexandr Malachovský
K Únětickému pivovaru přináleží i restaurace. Jak ale Štěpán Tkadlec říká, z hlediska financí je stěžejní právě pivovar. | Alexandr Malachovský
V Úněticích se vaří čtyři druhy piva. 10°, žitná 11°, 12° a pro teplé letní dny i 8°. Zároveň si na své přijdou i milovníci nefiltrovaného piva. Vše je spodně kvašené. | Alexandr Malachovský
Areál únětického pivovaru byl ještě před 10 lety k uzoufání. Štěpán Tkadlec se mu snaží vrátit jeho bývalou slávu. | Alexandr Malachovský

Střípky z kampaní: »Jedovatá« Maláčová s koláčky, Decroix se zeťákem Fialy, »junák« Babiš a Rakušan na pivě

Zdrcená Marta Kubišová (82): Nemůže pohřbít bratra! „Je to opravdu zvěrstvo,“ hlesla

Pavel o Ukrajině: Na mír by měli dohlížet i čeští vojáci. Na Rusko platí silné sankce

Ochlazení v Česku: Déšť i lokální bouřky, ale i dobrá zpráva pro houbaře. Houby tropy přežily

Táta šesti dětí náhle zemřel a máma Míša zůstala na vše sama: Snažím se, ale síly docházejí

Psycholog o tragédii Kolouchové a Dahlmeierové: Proč je důležitý pohřeb i bez těla?!