1 500 Pražanů strávilo léto „na záchodě“: Co dělat a nedělat, abyste nechytili salmonelu?
1
/
5
Prohlédnout znovu
1 500 Pražanů strávilo léto „na záchodě“: Co dělat a nedělat, abyste nechytili salmonelu?
Nejčastějším původcem nákazy jsou vejce a drůbeží maso. (ilustrační foto)
|
koláž Blesk.cz
Mytí vajec je podle odborníků velkou chybou. (ilustrační foto)
|
Blesk / Zuzana Štíchová
Nejčastějším původcem nákazy jsou vejce a drůbeží maso. (ilustrační foto)
|
Profimedia.cz
Ani drůbeží maso se nemá před zpracováváním umýt.
|
Shutterstock.com
Zeleninu naopak odborníci doporučují také kvůli možnému výskytu salmonely mýt.
|
shutterstock.com
Co plánuje nový šéf ČT? Chudárek chce úspory, nový kanál i méně lidí ve vedení
Bartoška (†78) se dočkal posla z Hollywoodu: Nejslavnější host těsně před smrtí!
Tropy vystřídají bouřky a kroupy, sledujte radar Blesku. Na začátku prázdnin až 37 °C
Lékařka Arenbergerová o riziku rakoviny z umělých nehtů: První ženy mají kožní nádory
Hýčkaný Pavel na summitu NATO: Královská hostina s Trumpem, u Zelenského královna, kdo u Macronových?
Pavlova fešácká svazová gáže: Má na 1 600 párů bot