Logo magazínu

Cupping není sprosté slovo a srkání je nutnost! Degustace kávy má přísná pravidla a úspěch

19/22
Prohlédnout znovu

Cupping není sprosté slovo a srkání je nutnost! Degustace kávy má přísná pravidla a úspěch

První fáze cuppingu: čichání tzv. suchého aroma kávy | Jolana Halalová
První fáze cuppingu: čichání tzv. suchého aroma kávy | Jolana Halalová
Vzorky kávy a kávovin, které se budou následně degustovat. | Jolana Halalová
Michal Stec (vpravo) a Jan Špalek (vlevo) popisují průběh cuppingu. | Jolana Halalová
Přesně navážená káva se mele bezprostředně před zalitím vodou, aby neztratila kvalitu. | Jolana Halalová
Novinka z produkce pražírny Rebelbean – sušené květy kávovníku | Jolana Halalová
Čtvrtá fáze cuppingu: srkání | Jolana Halalová
Cascara, sušené slupky kávových třešní | Jolana Halalová
Třetí fáze: Sbírání kávové krusty. Je třeba šálek vyčistit od pěny a zrníček, které plavou na povrchu. | Jolana Halalová
Společná debata pražičů se zákazníky | Jolana Halalová
Čtvrtá fáze cuppingu: srkání | Jolana Halalová
Čtvrtá fáze cuppingu: srkání | Jolana Halalová
Na cuppingovou lžíci naberete menší množství kávy a zhluboka srknete. Díky tomu se v ústech chutě rovnoměrně rozšíří po celé ploše jazyka. | Jolana Halalová
Sbírání krusty se provádí najednou, pomocí speciálních lžic. | Jolana Halalová
Pohled do kavárny z ulice | Jolana Halalová
Druhá fáze cuppingu: Čichání mokrého aroma | Jolana Halalová
Michal Stec a Jan Špalek, majitelé značky Rebelbean, zalévají vzorky horkou vodou. | Jolana Halalová
Druhá fáze cuppingu: Zalévání kávy vodou. Voda má teplotu 93 °C. | Jolana Halalová
Druhá fáze cuppingu: Zalévání kávy vodou | Jolana Halalová
Cupping v kavárně na Smetanově ulici v Brně | Jolana Halalová
Přesně navážená kávová zrna | Jolana Halalová
Jan Špalek (vlevo) vysvětluje účastníkům, co je cílem degustace. | Jolana Halalová

Ministerský vůz s Černochovou havaroval: Nehoda v centru Prahy

Zemřel bodyguard Zahradník (†62): Zradilo ho srdce, zabila ho práce! Nestihl včas zvolnit…

Meteoroložka v Blesku o zvratu počasí v Česku: O víkendu má padnout tropická třicítka!

Netradiční pocta Gabčíkovi a Kubišovi: Britský velvyslanec s Lipavským uvařili pivo Anthropoid

Jiří Bartoška (†78): Hrobku si sám vybral!

Dojemné gesto pro nemocného florbalistu Chomu: Lidé se složili na úpravu bydlení!