Logo magazínu

Cukrářka z Valašska radí: Velikonoční beránek krok za krokem! Takhle se vám povede

4/10
Prohlédnout znovu

Cukrářka z Valašska radí: Velikonoční beránek krok za krokem! Takhle se vám povede

Vajíčka rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. | Resort Valachy
Mouku s kypřicím práškem prosejeme přes síto do druhé misky a přimícháme zbylé suroviny – mouku, rozinky, nasekané ořechy a čokoládu, nastrouhanou kůru z jednoho citronu. | Resort Valachy
V misce přidáme ke žloutkům cukr, společně je vyšleháme do pěny, přidáme olej, opět důkladně vyšleháme, a na závěr přidáme vlažnou vodu. | Resort Valachy
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhé pěny a přidáme k ostatním surovinám. | Resort Valachy
Formu vymažeme Herou a vysypeme moukou. | Resort Valachy
Nalijeme do ní těsto (zhruba do výšky dvou třetin formy, protože při pečení ještě nabude) a vložíme do trouby. | Resort Valachy
Pro zdobení vytvoříme polevu z bílku, fondánu a citronové šťávy. Cukrářským zdobítkem tvoříme na pečivu kudrlinky, na oči použijeme dva kousky čokolády. | Resort Valachy
Po zatvrdnutí polevy dozdobíme mašličkou kolem krku. | Resort Valachy
Hotový beránek na váš stůl. | Resort Valachy
Pekařka a cukrářka Pavla Stoklasová | Resort Valachy

Ohnivá pohroma pro Chorvatsko! Kdo chce Čechy vyhnat z ráje? Místní loví »šíleného žháře«

Jiřina Bohdalová (94): Akutní operace srdce!

Hrozivá nehoda balonu: Osm mrtvých v Brazílii

Smrtící frajeřina na poli: Mladík (†18) a dítě (†8) zemřeli při driftování v BMW

U Sicílie se potopila „nepotopitelná“ superjachta: Utopili se vlivní podnikatelé

Legendární tenistka Navrátilová v obavách: Bude muset utéct z USA?