Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?
1
/
7
Prohlédnout znovu
Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?
Hřib smrkový má nejčastěji světle hnědý klobouk, na okrajích je barva světlejší.
|
iStock.com
Zespodu je hřib smrkový nejprve žlutý. Jak stárne, jde do žlutozelena.
|
iStock.com
Klobouk i noha hřibu dubového je zbarvená do pískova.
|
iStock.com
Hřib dubový mívá v dospělosti rozpraskaný klobouk.
|
iStock.com
Klobouk hřibu borového je zbarvený do fialova a má na sobě hrboly.
|
iStock.com
Hřib bronzový má zespodu bílé rourky.
|
iStock.com
Pokud říznete do hřibu smrkového - nebo do jiného praváku - zůstane bílý.
|
iStock.com
Zádrhel po jednání s Motoristy: Babiš otáčí, nechce řešit jména. Čekat bude měsíc?
Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!
Maminka popálené Natálky: Emotivní reakce na Turkovu kauzu. „Zažili jsme si toho tak moc...“
Tragický incident v Lužné: Po potyčce zůstal jeden mrtvý, dva zranění
Poslední rozloučení s bráškou a rodiči: Při nehodě zemřelo šest lidí, přežil jen Filípek (7)
„Mám tě rád a modlím se za tebe.“ Politici píší Topolánkovi bojujícímu s rakovinou