Logo magazínu

Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?

1/7
Prohlédnout znovu

Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?

Hřib smrkový má nejčastěji světle hnědý klobouk, na okrajích je barva světlejší. | iStock.com
Zespodu je hřib smrkový nejprve žlutý. Jak stárne, jde do žlutozelena. | iStock.com
Klobouk i noha hřibu dubového je zbarvená do pískova. | iStock.com
Hřib dubový mívá v dospělosti rozpraskaný klobouk. | iStock.com
Klobouk hřibu borového je zbarvený do fialova a má na sobě hrboly. | iStock.com
Hřib bronzový má zespodu bílé rourky. | iStock.com
Pokud říznete do hřibu smrkového - nebo do jiného praváku - zůstane bílý. | iStock.com

Zádrhel po jednání s Motoristy: Babiš otáčí, nechce řešit jména. Čekat bude měsíc?

Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

Maminka popálené Natálky: Emotivní reakce na Turkovu kauzu. „Zažili jsme si toho tak moc...“

Tragický incident v Lužné: Po potyčce zůstal jeden mrtvý, dva zranění

Poslední rozloučení s bráškou a rodiči: Při nehodě zemřelo šest lidí, přežil jen Filípek (7)

„Mám tě rád a modlím se za tebe.“ Politici píší Topolánkovi bojujícímu s rakovinou