Logo magazínu

Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?

1/7
Prohlédnout znovu

Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?

Hřib smrkový má nejčastěji světle hnědý klobouk, na okrajích je barva světlejší. | iStock.com
Zespodu je hřib smrkový nejprve žlutý. Jak stárne, jde do žlutozelena. | iStock.com
Klobouk i noha hřibu dubového je zbarvená do pískova. | iStock.com
Hřib dubový mívá v dospělosti rozpraskaný klobouk. | iStock.com
Klobouk hřibu borového je zbarvený do fialova a má na sobě hrboly. | iStock.com
Hřib bronzový má zespodu bílé rourky. | iStock.com
Pokud říznete do hřibu smrkového - nebo do jiného praváku - zůstane bílý. | iStock.com

Koronerka chybně označila seniorku za mrtvou: První slova manžela! Ještě v bytě zjistili, že žena žije

Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

Blažkův nečekaný pád: Naštval už i Fialu. Kdo nahradí „Dona Pabla“?

Prezidentský skandál: Bílý dům řídila Bidenová! Zaměstnanci se jí báli, popisuje nová kniha

Umírající Ondra je už půl roku v hospici: Ortel mu řekli po telefonu! Pro Blesk promluvil o naději

Skandál v Prostějově se týká exsnoubence Kvitové: Tyranizuje děti, stěžují si rodiče