Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?
1
/
7
Prohlédnout znovu
Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?
Hřib smrkový má nejčastěji světle hnědý klobouk, na okrajích je barva světlejší.
|
iStock.com
Zespodu je hřib smrkový nejprve žlutý. Jak stárne, jde do žlutozelena.
|
iStock.com
Klobouk i noha hřibu dubového je zbarvená do pískova.
|
iStock.com
Hřib dubový mívá v dospělosti rozpraskaný klobouk.
|
iStock.com
Klobouk hřibu borového je zbarvený do fialova a má na sobě hrboly.
|
iStock.com
Hřib bronzový má zespodu bílé rourky.
|
iStock.com
Pokud říznete do hřibu smrkového - nebo do jiného praváku - zůstane bílý.
|
iStock.com
Koronerka chybně označila seniorku za mrtvou: První slova manžela! Ještě v bytě zjistili, že žena žije
Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!
Blažkův nečekaný pád: Naštval už i Fialu. Kdo nahradí „Dona Pabla“?
Prezidentský skandál: Bílý dům řídila Bidenová! Zaměstnanci se jí báli, popisuje nová kniha
Umírající Ondra je už půl roku v hospici: Ortel mu řekli po telefonu! Pro Blesk promluvil o naději
Skandál v Prostějově se týká exsnoubence Kvitové: Tyranizuje děti, stěžují si rodiče