Logo magazínu

Jaromír (81) vaří povidla ze 100 kil švestek! Prozradil ale i „skromnější“ recept

6/10
Prohlédnout znovu

Jaromír (81) vaří povidla ze 100 kil švestek! Prozradil ale i „skromnější“ recept

Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Jaromír Ordelt po čtyřech hodinách kontroluje, jestli to uvnitř řádně bublá. | Slávka Červená
Pod kotli stále topí dřevem. | Slávka Červená
Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Hotová povidla musí stékat jako malta. | Slávka Červená
Kubovi (3,5) lízačka evidentně chutnala. | Slávka Červená
Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Recept na povidla. | Slávka Červená
Sušení švestek | Slávka Červená
Švestky v sadech a zahradách dozrávají. | Slávka Červená

V Lisabonu havarovala oblíbená lanovka: Mrtví i zranění!

Dara Rolins o krásce po boku „jejího“ Nedvěda: To je naše Kiki! Před lety se spolu takhle smály…

Soud o paktu Konečné s Maláčovou: Porušují zákon. Stačilo! je nepřiznanou koalicí, jenže...

V Praze se šíří žloutenka nejrychleji od roku 2008! Kde je největší riziko?

Trošku (72) zradilo zdraví: Nález na zádech! Bude to běh na dlouhou trať

Milan (†53) zahynul pod Ortlerem: Rozčiluje mě to, vzkázal parťák