Logo magazínu

Jaromír (81) vaří povidla ze 100 kil švestek! Prozradil ale i „skromnější“ recept

4/10
Prohlédnout znovu

Jaromír (81) vaří povidla ze 100 kil švestek! Prozradil ale i „skromnější“ recept

Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Jaromír Ordelt po čtyřech hodinách kontroluje, jestli to uvnitř řádně bublá. | Slávka Červená
Pod kotli stále topí dřevem. | Slávka Červená
Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Hotová povidla musí stékat jako malta. | Slávka Červená
Kubovi (3,5) lízačka evidentně chutnala. | Slávka Červená
Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Recept na povidla. | Slávka Červená
Sušení švestek | Slávka Červená
Švestky v sadech a zahradách dozrávají. | Slávka Červená

Pilot vypnul přívod paliva úmyslně? Poslední slova před odchodem z domova a smrtí 260 lidí

Zdravotní potíže Evy Burešové se stupňují: Zoufalá žádost o pomoc! Doktoři? Problém nenašli

Závěr Colours of Ostrava: Na oblíbený festival dorazil i prezident Pavel

Zemřel Stanislav Babinský (†85): Pohřbili Krále Oravy! Za normalizace pořádal i hony pro papaláše

Bouře smetla výletní loď ve Vietnamu: Nejméně 34 mrtvých, mezi nimi i děti

Nešťastník měl na noze meganádor o hmotnosti dítěte: Lékaři při pohledu zkoprněli