Cukrářka z Valašska radí: Velikonoční beránek krok za krokem! Takhle se vám povede
Vajíčka rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků.
|
Resort Valachy
Mouku s kypřicím práškem prosejeme přes síto do druhé misky a přimícháme zbylé suroviny – mouku, rozinky, nasekané ořechy a čokoládu, nastrouhanou kůru z jednoho citronu.
|
Resort Valachy
V misce přidáme ke žloutkům cukr, společně je vyšleháme do pěny, přidáme olej, opět důkladně vyšleháme, a na závěr přidáme vlažnou vodu.
|
Resort Valachy
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhé pěny a přidáme k ostatním surovinám.
|
Resort Valachy
Formu vymažeme Herou a vysypeme moukou.
|
Resort Valachy
Nalijeme do ní těsto (zhruba do výšky dvou třetin formy, protože při pečení ještě nabude) a vložíme do trouby.
|
Resort Valachy
Pro zdobení vytvoříme polevu z bílku, fondánu a citronové šťávy. Cukrářským zdobítkem tvoříme na pečivu kudrlinky, na oči použijeme dva kousky čokolády.
|
Resort Valachy
Po zatvrdnutí polevy dozdobíme mašličkou kolem krku.
|
Resort Valachy
Hotový beránek na váš stůl.
|
Resort Valachy
Pekařka a cukrářka Pavla Stoklasová
|
Resort Valachy