Logo magazínu

Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká

7/7
Prohlédnout znovu

Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká

Zjistěte, které mýty o lepku jsou pravdivé. | Dan Černovský
Lepek je druh bílkoviny, který po smíchání s vodou a prohnětením nabobtnává a vytváří klenutou strukturu pečeného výrobku. | Shutterstock
Až 20 % Čechů vyznává trend bezlepkové diety. | Shutterstock
Lepek je ale v současnosti dost diskutovaným tématem. | Shutterstock
Kvalita mouky se odvozuje od množství lepku. | scoom
V současnosti je moderní přecházet na bezlepkovou dietu, aniž by dotyční měli při konzumaci pečiva a dalších potravin obsahujících lepek jakékoliv zdravotní potíže. | scoom
Člověk může být citlivý na lepek. | Shutterstock.com

Felix Slováček v nemocnici: Opět ho zradilo zdraví!

Rolins a Nedvěd spolu na výstavě: Víme, co se dělo potom!

Tragický pád na letišti v Letňanech: Spadlo letadlo kvůli pootevřené kabině?

Historička v Blesku o posledních slovech TGM: Co skrývá tajemná obálka? Může jít o podvod?

Trump v Británii u hrobu Alžběty II.: Melania s obřím kloboukem a protesty v Londýně a Windsoru

Sexbomba Dominika Mesarošová slavila „40“! Šaty jako nevěsta, slzy i exmilenci