Logo magazínu

Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká

7/7
Prohlédnout znovu

Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká

Zjistěte, které mýty o lepku jsou pravdivé. | Dan Černovský
Lepek je druh bílkoviny, který po smíchání s vodou a prohnětením nabobtnává a vytváří klenutou strukturu pečeného výrobku. | Shutterstock
Až 20 % Čechů vyznává trend bezlepkové diety. | Shutterstock
Lepek je ale v současnosti dost diskutovaným tématem. | Shutterstock
Kvalita mouky se odvozuje od množství lepku. | scoom
V současnosti je moderní přecházet na bezlepkovou dietu, aniž by dotyční měli při konzumaci pečiva a dalších potravin obsahujících lepek jakékoliv zdravotní potíže. | scoom
Člověk může být citlivý na lepek. | Shutterstock.com

Přišla pořádná zima: Na Šumavě i minus 25 stupňů, v Beskydech 15 cm sněhu. Meteorologové chtějí pomoc

Nemocný Patrik Hezucký se ozval z nemocnice: Slova o víře a šťastném konci!

Tragédie na Mladoboleslavsku: Noční hádka skončila vraždou

Nejzáhadnější případ německé kriminalistisky po 41 letech vyřešen: Zraněný naháč napsal YOGTZE a zemřel!

Ewa Farna kápla božskou: Kam zmizel manžel Chobot? Tajná dohoda

Tragická smrt slavného komentátora Grišina (†47): Šokující detaily