Logo magazínu

Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká

4/7
Prohlédnout znovu

Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká

Zjistěte, které mýty o lepku jsou pravdivé. | Dan Černovský
Lepek je druh bílkoviny, který po smíchání s vodou a prohnětením nabobtnává a vytváří klenutou strukturu pečeného výrobku. | Shutterstock
Až 20 % Čechů vyznává trend bezlepkové diety. | Shutterstock
Lepek je ale v současnosti dost diskutovaným tématem. | Shutterstock
Kvalita mouky se odvozuje od množství lepku. | scoom
V současnosti je moderní přecházet na bezlepkovou dietu, aniž by dotyční měli při konzumaci pečiva a dalších potravin obsahujících lepek jakékoliv zdravotní potíže. | scoom
Člověk může být citlivý na lepek. | Shutterstock.com

Nehodu se 179 mrtvými způsobil kapitán? Vypnul jediný funkční motor, uzavřeli vyšetřovatelé

Kraus, Chýlková a další: Rodinný mejdan u hrobu!

Opička v Zoo Na Hrádečku před smrtí trpěla: Lidé ji nakrmili čokoládou

Zdravotnický zásah v Roztokách u Prahy: Vážná infekční nemoc v hotelu!

Mrazivá slova horolezkyně Kolouchové: Když se nevrátím, tak...

Maláčová v rudých šatech po boku Konečné: Detaily paktu s komunisty