Logo magazínu

Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká

3/7
Prohlédnout znovu

Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká

Zjistěte, které mýty o lepku jsou pravdivé. | Dan Černovský
Lepek je druh bílkoviny, který po smíchání s vodou a prohnětením nabobtnává a vytváří klenutou strukturu pečeného výrobku. | Shutterstock
Až 20 % Čechů vyznává trend bezlepkové diety. | Shutterstock
Lepek je ale v současnosti dost diskutovaným tématem. | Shutterstock
Kvalita mouky se odvozuje od množství lepku. | scoom
V současnosti je moderní přecházet na bezlepkovou dietu, aniž by dotyční měli při konzumaci pečiva a dalších potravin obsahujících lepek jakékoliv zdravotní potíže. | scoom
Člověk může být citlivý na lepek. | Shutterstock.com

Eliška (5) ze Zázraku Blesku bojuje se SMA: Vyprchával z ní život! Dojala i nemocnou Konvičkovou

Největší záhada Slavíků vyřešena! Proč nepřišla Gottová?

Plán na zmrazení platů naráží na odpor končící koalice. Proč se vzpírají?

Velké srovnání cen za »totáče« a dnes: Déle vyděláváme jen na chleba!

Meteoroložka Honsová v Hráčích: Česko za 10 let? Klíšťata a alergie po celý rok!

Salák doma bez manželky bojuje: Pohroma a potopa