Neopětovaná láska jí změnila život. Zhubla o více než 60 kilo a teď miluje činky

Ve dvaceti letech se beznadějně zamilovala do svého spolužáka, ale ten ji kvůli její velikosti odmítl.
Foto: Profimedia.cz
10. listopadu  2019 
 06:00

Ve dvaceti letech se Rachael Heffner beznadějně zamilovala do svého spolužáka. Tehdejší obezita jí však stála ve štěstí, a tak se kvůli své nadměrné velikosti dočkala odmítnutí. Se sto sedmadvaceti kilogramy se Rachael potýkala s přejídáním a nedokázala se vzdát sladkých limonád a jídla z fast foodu. To se ale začátkem nového roku změnilo a Rachael se postupně podařilo shodit na polovinu své původní váhy.

K dokonalému tělu jí ale také pomohla operace za osmnáct tisíc dolarů, při které si nechala odstranit přebytečnou kůži. V šestadvaceti letech má tak konečně postavu, kterou může s hrdostí ukazovat i v plavkách.

Dokonce ji po letech opakovaně kontaktovala její školní láska, aby ji pozvala na rande, ale Rachael tentokrát s hrdostí odmítla. Mladá specialistka na sociální sítě z Indiany se netají tím, že zpočátku pro ni bylo největší motivací dokázat tomuto spolužákovi, že udělal velkou chybu. "Měla jsem ho ráda, ale on mi dal jasně najevo, že se mnou být nemůže, protože ho kvůli své váze nepřitahuju," vzpomíná Rachael. 

Přestože začala hubnout kvůli klukovi, s každým dalším shozeným kilogramem si uvědomovala, že tuhle změnu podstupuje zejména pro sebe a své zdraví. "Dnes už je vše jinak. Na sociálních sítích, jako jsou Instagram a Facebook, mě muži žádají o přátelství, a to jen kvůli mému novému vzhledu," komentuje reakci okolí Rachael a přiznává, že jí to rozhodně zvedá sebevědomí.

Když Rachael po letech kontaktoval její bývalý spolužák, do kterého byla na škole beznadějně zamilovaná, netajila se před ním svým důvodem, proč se rozhodla zhubnout. "Řekla jsem mu, že jsem začala hubnout právě kvůli němu a tomu, co mi řekl. Dost ho to šokovalo a omluvil se mi s tím, že jsme byli tehdy hrozně mladí," popisuje Rachael. Ta bývalé školní lásce nakonec ještě poděkovala, protože nebýt jeho odmítnutí, možná by se k hubnutí nikdy neodhodlala. "Není třeba v sobě pěstovat nějakou zášť. Jsem mu vlastně nakonec vděčná," dodává.

Mladé Američance se vymkla váha kontrole, když jí v roce 2004 zemřela máma na rakovinu. Jídlo se stalo její jedinou útěchou a rady ohledně zdravé stravy od svého otce zcela ignorovala. „Už jako malá jsem byla baculatá, ale až teprve po mámině smrti jsem začala výrazně nabírat. Jedla jsem brambůrky, sladkosti, pila limonády, a to vše ve velkém množství," vzpomíná Rachael, která měla už ve dvaceti letech BMI index přes 50.

S novoročním předsevzetím se ale rozhodla učinit opravdovou změnu a čtyři litry limonády denně ze svého jídelníčku úplně vyřadila. Porce svých jídel zmenšila na polovinu, a jakmile měla hlad, dojídala se ovocem a zeleninou. Změny v jídle doplnila po pár měsících i pohybem. Rachael začala se svou spolubydlící cvičit v posilovně a zamilovala se do činek. K úplné spokojenosti ji ale dovedla až operace k odstranění nadbytečné kůže, díky které dnes její břicho vypadá naprosto skvěle.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji