Štěpán (44) vzkřísil polorozpadlý pivovar u Prahy. Dnes „únětické“ pijí až ve Švédsku
2
/
20
Prohlédnout znovu
Štěpán (44) vzkřísil polorozpadlý pivovar u Prahy. Dnes „únětické“ pijí až ve Švédsku
Štěpán Tkadlec se odhodlal vzkřísit zašlou slábu Únětického pivovaru. Přes prvotní skepsi a obavy se mu to daří.
|
Alexandr Malachovský
Výroba piva okolo měsíce a půl.
|
Alexandr Malachovský
Prostory Únětického pivovaru.
|
Alexandr Malachovský
Uvařit dobré pivo není nic jednoduchého. Tím, že má Štěpán Tkadlec za sebou pivovarskou školu ale ví, jak má správně chutnat.
|
Alexandr Malachovský
Areál únětického pivovaru byl ještě před 10 lety k uzoufání. Štěpán Tkadlec se mu snaží vrátit jeho bývalou slávu.
|
Alexandr Malachovský
Na počátku stála nesmělá ba dokonce naivní vize. Dnes je Štěpán Tkadlec ředitelem prosperujícího pivovaru.
|
Alexandr Malachovský
V těchto prostorách se vaří slad a voda.
|
Alexandr Malachovský
Roční výstav Únětického pivovaru činí téměř 16 tisíc hektolitrů piva.
|
Alexandr Malachovský
V těchto prostorách se vaří slad a voda.
|
Alexandr Malachovský
Pamětní deska v areálu pivovaru upomíná na prvního sládka Únětického pivovaru Vladimíra Černohorského, který zesnul v roce 2015.
|
David Zima
Vyrobit v Úněticích pivo trvá zhruba měsíc a půl. Po složitém procesu se už jen stáčí do lahví.
|
Alexandr Malachovský
V těchto prostorách se vaří slad a voda.
|
Alexandr Malachovský
Když s obnovou Únětického pivovaru Štěpán Tkadlec začínal, nepředstavoval si, že jej jednou bude dovážet až do Skandinávie.
|
Alexandr Malachovský
V ležáckém sklepení pivo dozrává.
|
Alexandr Malachovský
Uvařit dobré pivo není nic jednoduchého. Tím, že má Štěpán Tkadlec za sebou pivovarskou školu, ale ví, jak má správně chutnat.
|
Alexandr Malachovský
V ležáckém sklepení pivo dozrává.
|
Alexandr Malachovský
Takhle vypadá království Štěpána Tkadlece - Únětický pivovar.
|
Alexandr Malachovský
K Únětickému pivovaru přináleží i restaurace. Jak ale Štěpán Tkadlec říká, z hlediska financí je stěžejní právě pivovar.
|
Alexandr Malachovský
V Úněticích se vaří čtyři druhy piva. 10°, žitná 11°, 12° a pro teplé letní dny i 8°. Zároveň si na své přijdou i milovníci nefiltrovaného piva. Vše je spodně kvašené.
|
Alexandr Malachovský
Areál únětického pivovaru byl ještě před 10 lety k uzoufání. Štěpán Tkadlec se mu snaží vrátit jeho bývalou slávu.
|
Alexandr Malachovský
Adam smetl maminku s kočárkem. Jel jsem pomalu! hájí se. „Za volantem neměl co dělat,“ tvrdí odborníci
Tajná oslava Bohdalové: Překvapivý konec! A zmatky s taxíky
Fiasko, omyl a zbrklost. Pekarová s TOP 09 čelí kritice za zpackanou rošádu ministrů
Otřesný případ ze Slovenska: Pětiletý chlapec s 2,5 promile alkoholu v krvi skončil v bezvědomí!
Český hokej v slzách: Hokejista Turek (†35) prohrál boj se zákeřnou chorobou
Aprílové počasí, jaké Česko nezažilo! Čekají nás déšť a bouřky, hrozí i kroupy, sledujte radar Blesku