Logo magazínu

Ministerská „kuchařka pro chudé“ děsí experty: Nezdravá a drahá jídla z konzerv

4/15
Prohlédnout znovu

Ministerská „kuchařka pro chudé“ děsí experty: Nezdravá a drahá jídla z konzerv

Ministerstvo práce a sociálních věcí v čele s Jaroslavou Němcovou (ANO) připravilo v čele s Úspornou kuchařku, která by měla pomoci nemajetným lidem uvařit z dostupných surovin kvalitní jídla. Podle expertů je však výsledné dílo amatérismus, který nabízí předražené a nezdravé recepty plné přesolených a konzervovaných potravin (20.6.2018). | stránky MPSV, ČTK
Ukázka z Úsporné kuchařky, kterou vydalo Ministerstvo práce a sociálních věcí. Sůl a konzervované potraviny nesmějí chybět (20.6.2018). | stránky MPSV
Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu. označil kuchařku z dílny MPSV za „knižní šílenost“. Podle něj lze vařit levněji a zdravěji z čerstvých surovin. | iStock.com
Ukázka z Úsporné kuchařky, kterou vydalo Ministerstvo práce a sociálních věcí. | stránky MPSV
„Největší chybou je časté používání konzervovaných potravin. Určitě to nejsou optimálně investované peníze EU,“, řekl LN profesor Štěpán Svačina, přednosta klinika endokrinologie a metabolismu VFN v Praze. | Foto: scom
Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu. označil kuchařku z dílny MPSV za „knižní šílenost“. Podle něj lze vařit levněji a zdravěji z čerstvých surovin. | iStock
Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu. označil kuchařku z dílny MPSV za „knižní šílenost“. Podle něj lze vařit levněji a zdravěji z čerstvých surovin. | Shutterstock
Ukázka z Úsporné kuchařky, kterou vydalo Ministerstvo práce a sociálních věcí. | stránky MPSV
Pokud by však čtenář brožury očekával, že s kuchařky připraví pro své ratolesti cenově úsporný a zdravý pokrm, se zlou by se potázal. | Shutterstock
„Největší chybou je časté používání konzervovaných potravin. Určitě to nejsou optimálně investované peníze EU,“, řekl LN profesor Štěpán Svačina, přednosta klinika endokrinologie a metabolismu VFN v Praze. | Foto: scom
Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu. označil kuchařku z dílny MPSV za „knižní šílenost“. Podle něj lze vařit levněji a zdravěji z čerstvých surovin. | Shutterstock
Pokud by však čtenář brožury očekával, že s kuchařky připraví pro své ratolesti cenově úsporný a zdravý pokrm, se zlou by se potázal. | Shutterstock
Ukázka z Úúsporné kuchařky, kterou vydalo Ministerstvo práce a sociálních věcí. | stránky MPSV
„Největší chybou je časté používání konzervovaných potravin. Určitě to nejsou optimálně investované peníze EU,“, řekl LN profesor Štěpán Svačina, přednosta klinika endokrinologie a metabolismu VFN v Praze. | SZPI
Ilustrační foto | Profimedia.cz

Přišla pořádná zima: Na Šumavě i minus 25 stupňů, v Beskydech 15 cm sněhu. Meteorologové chtějí pomoc

Nemocný Patrik Hezucký se ozval z nemocnice: Slova o víře a šťastném konci!

Slepota od zázračného léku na hubnutí? Čtyři poškození dostanou miliony

Nejzáhadnější případ německé kriminalistisky po 41 letech vyřešen: Zraněný naháč napsal YOGTZE a zemřel!

Ewa Farna kápla božskou: Kam zmizel manžel Chobot? Tajná dohoda

Poprask kolem Buffona juniora: Už nikdy Ital...