I v moderní době drží rodinné tradice. Řezník Tomáš (50) ze Střešovic pokračuje v dílu dědečka i tatínka
22
/
28
Prohlédnout znovu
I v moderní době drží rodinné tradice. Řezník Tomáš (50) ze Střešovic pokračuje v dílu dědečka i tatínka
Řeznictví a uzenářství Hudera a syn sídlí ve střešovické ulici Nad Hradním vodojemem.
|
Mária Rušinová
Tomáš Hudera mezi uzeninami a masovými lahůdkami vyrůstal odmala. Lepší školu života tak pro své řeznické řemeslo snad ani dostat nemohl.
|
Mária Rušinová
Správný řezník by měl umět nejen naporcovat maso, ale také i poradit zákazníkům jak s ním naložit. (Ilustrační foto)
|
M. Protivanský, P. Ryšlink, Reuters
Kromě vedení řeznictví je Tomáš Hudera rovněž předsedou Spolku břevnovských živnostníků. Díky němu se například koná Břevnovské pálení čarodějnic, břevnovský masopust nebo oblíbený První pivní máj u Břevnovského kláštera.
|
Mária Rušinová
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto)
|
Shutterstock.com
Poctivě připravené maso od řezníka chutná naprosto jinak než maso koupené v supermarketu. Tomáš Hudera, který pochází z rodiny s bohatou řeznickou tradicí, by o tom mohl vyprávět.
|
Mária Rušinová
Kromě vedení řeznictví je Tomáš Hudera rovněž předsedou Spolku břevnovských živnostníků. Díky němu se například koná Břevnovské pálení čarodějnic, břevnovský masopust nebo oblíbený První pivní máj u Břevnovského kláštera.
|
Mária Rušinová
Správný řezník by měl umět nejen naporcovat maso, ale také i poradit zákazníkům jak s ním naložit. (Ilustrační foto)
|
M. Protivanský, P. Ryšlink, Reuters
Správný řezník by měl umět nejen naporcovat maso, ale také i poradit zákazníkům jak s ním naložit. (Ilustrační foto)
|
Reuters
Není maso jako maso. Tomáš Hudera, který pochází z rodiny s bohatou řeznickou tradicí, by o tom mohl vyprávět.
|
Mária Rušinová
Tlačenky, párečky, paštiky nebo klobásky - Tomáš Hudera při své řeznické profesi vychází z receptů svého dědečka, který se během první republiky obešel bez nejrůznějších přísad, které do kvalitních uzenin nepatří.
|
Mária Rušinová
Správný řezník by měl nejen umět naporcovat maso. Stěžejní součástí profese je i znalost zvířecí anatomie, fyzická zručnost a především také i ochota komunikovat se zákazníky o tom, co vlastně chtějí uvařit.
|
Mária Rušinová
Výrobou párečků nebo klobás stráví Tomáš Hudera denně i několik hodin. A že potom stojí za to!
|
Mária Rušinová
Nejexotičtější maso, které se Tomáši Huderovi dostalo na řeznický pult, bylo ze pštrosa nebo či klokana.
|
Mária Rušinová
Každý kus masa se při vaření nejrůznějších receptů hodí na něco jiného. Nejlepší je nechat si poradit od odborníka - tedy řezníka.
|
Mária Rušinová
Pražský řezník Tomáš Hudera je pokračovatelem vyhlášeného řeznického rodu.
|
Mária Rušinová
Rukama Tomášovi prošlo nepřeberné množství masa - vepřového, hovězího i drůbežího. Za to nejexotičtější, jaké kdy zpracovával, považuje maso klokaní.
|
Mária Rušinová
Tomášovi rodiče se řeznickému řemeslu věnovali celý život. Zrovna tak i oba jeho dědečkové. Když přišlo na pověstné lámání chleba, nerozmýšlel se dlouho, co by jednou rád dělal.
|
Mária Rušinová
Kuřecí křidélka na grilu
|
iStock.com
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto)
|
Blesk - Daniel Černovský
Práce řezníka není jen tak. Člověk kolikrát vstává před rozbřeskem, aby si u něho lidé mohli cestou do práce nakoupit svačiny nebo něco dobrého k obědu. (Ilustrační foto)
|
Blesk.cz
Práce řezníka není jen tak. Člověk kolikrát vstává před rozbřeskem, aby si u něho lidé mohli cestou do práce nakoupit svačiny nebo něco dobrého k obědu. (Ilustrační foto)
|
Blesk.cz
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto)
|
profimedia.cz
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto)
|
profimedia.cz
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto)
|
profimedia.cz
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto)
|
scom, Profimedia.cz
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto)
|
istock.com
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto)
|
Reuters
Šokující zpověď o hledání mrtvých: Potápěči věděli, že jdou jen pro mrtvé
Agáta po soudech otočila: Co vzkázala o Velikonocích Prachařovi a Soukupovi?
Smrtící nehoda autobusu v Německu se čtyřmi oběťmi: Český řidič se před havárii hádal a bloudil!
Omýváte před vařením syrové maso? Teď už to neuděláte! Odbornice vysvětlila, co se děje dál!
Fatální selhání na Bulovce: Ženě omylem provedli potrat! Nezkontrolovali štítek na ruce
Anička Slováčková o manželství rodičů: Zajímavý toxický vztah!