Logo magazínu

I v moderní době drží rodinné tradice. Řezník Tomáš (50) ze Střešovic pokračuje v dílu dědečka i tatínka

1/28
Prohlédnout znovu

I v moderní době drží rodinné tradice. Řezník Tomáš (50) ze Střešovic pokračuje v dílu dědečka i tatínka

Řeznictví a uzenářství Hudera a syn sídlí ve střešovické ulici Nad Hradním vodojemem. | Mária Rušinová
Tomáš Hudera mezi uzeninami a masovými lahůdkami vyrůstal odmala. Lepší školu života tak pro své řeznické řemeslo snad ani dostat nemohl. | Mária Rušinová
Správný řezník by měl umět nejen naporcovat maso, ale také i poradit zákazníkům jak s ním naložit. (Ilustrační foto) | M. Protivanský, P. Ryšlink, Reuters
Kromě vedení řeznictví je Tomáš Hudera rovněž předsedou Spolku břevnovských živnostníků. Díky němu se například koná Břevnovské pálení čarodějnic, břevnovský masopust nebo oblíbený První pivní máj u Břevnovského kláštera. | Mária Rušinová
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto) | Shutterstock.com
Poctivě připravené maso od řezníka chutná naprosto jinak než maso koupené v supermarketu. Tomáš Hudera, který pochází z rodiny s bohatou řeznickou tradicí, by o tom mohl vyprávět. | Mária Rušinová
Kromě vedení řeznictví je Tomáš Hudera rovněž předsedou Spolku břevnovských živnostníků. Díky němu se například koná Břevnovské pálení čarodějnic, břevnovský masopust nebo oblíbený První pivní máj u Břevnovského kláštera. | Mária Rušinová
Správný řezník by měl umět nejen naporcovat maso, ale také i poradit zákazníkům jak s ním naložit. (Ilustrační foto) | M. Protivanský, P. Ryšlink, Reuters
Správný řezník by měl umět nejen naporcovat maso, ale také i poradit zákazníkům jak s ním naložit. (Ilustrační foto) | Reuters
Není maso jako maso. Tomáš Hudera, který pochází z rodiny s bohatou řeznickou tradicí, by o tom mohl vyprávět. | Mária Rušinová
Tlačenky, párečky, paštiky nebo klobásky - Tomáš Hudera při své řeznické profesi vychází z receptů svého dědečka, který se během první republiky obešel bez nejrůznějších přísad, které do kvalitních uzenin nepatří. | Mária Rušinová
Správný řezník by měl nejen umět naporcovat maso. Stěžejní součástí profese je i znalost zvířecí anatomie, fyzická zručnost a především také i ochota komunikovat se zákazníky o tom, co vlastně chtějí uvařit. | Mária Rušinová
Výrobou párečků nebo klobás stráví Tomáš Hudera denně i několik hodin. A že potom stojí za to! | Mária Rušinová
Nejexotičtější maso, které se Tomáši Huderovi dostalo na řeznický pult, bylo ze pštrosa nebo či klokana. | Mária Rušinová
Každý kus masa se při vaření nejrůznějších receptů hodí na něco jiného. Nejlepší je nechat si poradit od odborníka - tedy řezníka. | Mária Rušinová
Pražský řezník Tomáš Hudera je pokračovatelem vyhlášeného řeznického rodu. | Mária Rušinová
Rukama Tomášovi prošlo nepřeberné množství masa - vepřového, hovězího i drůbežího. Za to nejexotičtější, jaké kdy zpracovával, považuje maso klokaní. | Mária Rušinová
Tomášovi rodiče se řeznickému řemeslu věnovali celý život. Zrovna tak i oba jeho dědečkové. Když přišlo na pověstné lámání chleba, nerozmýšlel se dlouho, co by jednou rád dělal. | Mária Rušinová
Kuřecí křidélka na grilu | iStock.com
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto) | Blesk - Daniel Černovský
Práce řezníka není jen tak. Člověk kolikrát vstává před rozbřeskem, aby si u něho lidé mohli cestou do práce nakoupit svačiny nebo něco dobrého k obědu. (Ilustrační foto) | Blesk.cz
Práce řezníka není jen tak. Člověk kolikrát vstává před rozbřeskem, aby si u něho lidé mohli cestou do práce nakoupit svačiny nebo něco dobrého k obědu. (Ilustrační foto) | Blesk.cz
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto) | profimedia.cz
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto) | profimedia.cz
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto) | profimedia.cz
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto) | scom, Profimedia.cz
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto) | istock.com
Řeznictví Hudera a syn sídlí ve Střešovicích v ulici Nad Hradním vodojemem. Díky tradičním receptům z dob 1. republiky se řadí mezi ta nejvyhlášenější v Praze. (Ilustrační foto) | Reuters

Jeden z nejbohatších Čechů Zdeněk Pelc havaroval: Zabil člověka v protisměru a sám bojuje o život!

Pár dnů po Prachařově ostudě v letadle: Podivná reakce mámy Batulkové

Hrůzný nález na Blanensku: Mrtvé novorozeně v igelitce!

Zemřel kynolog Jiří Mach (†51): Se psy strávil celý život

Zpověď Maláčové o rakovině a paruce: Vlasy se mi zničily! Věděla to jen nejbližší rodina

Akce Dráp odhalila největší nelegální chov v historii: Policie zachránila 853 psů