Koloděj, oblíbený modrající hřib. Rozeznáte ho od jedovatých modráků?
8
/
12
Prohlédnout znovu
Koloděj, oblíbený modrající hřib. Rozeznáte ho od jedovatých modráků?
Klobouk hřibu koloděje může mít mnoho odstínů od hnědé až po žlutobéžovou. Na noze má typickou červenohnědou síťku.
|
iStock
Hřib koloděj
|
Jaroslav Malý
Pod kloboukem hřibu koloděje spatříte žluté nebo žlutozelené rourky, které jsou uvnitř zbarvené do oranžové až červené barvy.
|
iStock
Pokud hřib koloděj rozříznete, zbarví se do modrozelena.
|
iStock
Jedlý hřib kovář je na rozdíl od koloděje typicky pouze lesní houba.
|
iStock
Jedlý, ale ne moc chutný hřib siný je celý zbarven do světle žluté.
|
iStock
Hřib siný se po rozříznutí nebo otlačení zbarvuje do sytě modré.
|
iStock
Hřib modračka raději nejezte - kumuluje v sobě totiž arzen.
|
Miroslav Rudolf
Při otlačení nebo rozkrojení jde hřib modračka do tmavě modré až černé.
|
Miroslav Rudolf
Jedovatý hřib satan má bělavý nebo našedlý klobouk.
|
Profimedia
Klobouk jedovatého hřibu Le Galové bývá často rozpraskaný.
|
Josef Kadeřávek
Nejedlý hřib kříšť má citronově žluté rourky a hořkou chuť.
|
iStock
Miroslav Donutil (74) v talk show Blesku ve Varech prozradil: Barťák kouřil i v letadle!
Festival Beats for Love: Babiš s asistentkou na náměstí lásky!
Likvidátor nevybuchlých střel pro Blesk: Munici odpalujeme pomocí PlayStationu
Z hodného táty udělal koncentrák tyrana: Kopal nás na zemi, popsala dcera Naděžda
Marika z Kitchen Story podlehla rakovině: Pro blogerku pláče Strýcová i Vignerová
Zohornova svatba přilákala hokejové hvězdy: Veselka na kocandě