Logo magazínu

Koloděj, oblíbený modrající hřib. Rozeznáte ho od jedovatých modráků?

8/12
Prohlédnout znovu

Koloděj, oblíbený modrající hřib. Rozeznáte ho od jedovatých modráků?

Klobouk hřibu koloděje může mít mnoho odstínů od hnědé až po žlutobéžovou. Na noze má typickou červenohnědou síťku. | iStock
Hřib koloděj | Jaroslav Malý
Pod kloboukem hřibu koloděje spatříte žluté nebo žlutozelené rourky, které jsou uvnitř zbarvené do oranžové až červené barvy. | iStock
Pokud hřib koloděj rozříznete, zbarví se do modrozelena. | iStock
Jedlý hřib kovář je na rozdíl od koloděje typicky pouze lesní houba. | iStock
Jedlý, ale ne moc chutný hřib siný je celý zbarven do světle žluté. | iStock
Hřib siný se po rozříznutí nebo otlačení zbarvuje do sytě modré. | iStock
Hřib modračka raději nejezte - kumuluje v sobě totiž arzen. | Miroslav Rudolf
Při otlačení nebo rozkrojení jde hřib modračka do tmavě modré až černé. | Miroslav Rudolf
Jedovatý hřib satan má bělavý nebo našedlý klobouk. | Profimedia
Klobouk jedovatého hřibu Le Galové bývá často rozpraskaný. | Josef Kadeřávek
Nejedlý hřib kříšť má citronově žluté rourky a hořkou chuť. | iStock

Miroslav Donutil (74) v talk show Blesku ve Varech prozradil: Barťák kouřil i v letadle!

Festival Beats for Love: Babiš s asistentkou na náměstí lásky!

Likvidátor nevybuchlých střel pro Blesk: Munici odpalujeme pomocí PlayStationu

Z hodného táty udělal koncentrák tyrana: Kopal nás na zemi, popsala dcera Naděžda

Marika z Kitchen Story podlehla rakovině: Pro blogerku pláče Strýcová i Vignerová

Zohornova svatba přilákala hokejové hvězdy: Veselka na kocandě