Koloděj, oblíbený modrající hřib. Rozeznáte ho od jedovatých modráků?
12
/
12
Prohlédnout znovu
Koloděj, oblíbený modrající hřib. Rozeznáte ho od jedovatých modráků?
Klobouk hřibu koloděje může mít mnoho odstínů od hnědé až po žlutobéžovou. Na noze má typickou červenohnědou síťku.
|
iStock
Hřib koloděj
|
Jaroslav Malý
Pod kloboukem hřibu koloděje spatříte žluté nebo žlutozelené rourky, které jsou uvnitř zbarvené do oranžové až červené barvy.
|
iStock
Pokud hřib koloděj rozříznete, zbarví se do modrozelena.
|
iStock
Jedlý hřib kovář je na rozdíl od koloděje typicky pouze lesní houba.
|
iStock
Jedlý, ale ne moc chutný hřib siný je celý zbarven do světle žluté.
|
iStock
Hřib siný se po rozříznutí nebo otlačení zbarvuje do sytě modré.
|
iStock
Hřib modračka raději nejezte - kumuluje v sobě totiž arzen.
|
Miroslav Rudolf
Při otlačení nebo rozkrojení jde hřib modračka do tmavě modré až černé.
|
Miroslav Rudolf
Jedovatý hřib satan má bělavý nebo našedlý klobouk.
|
Profimedia
Klobouk jedovatého hřibu Le Galové bývá často rozpraskaný.
|
Josef Kadeřávek
Nejedlý hřib kříšť má citronově žluté rourky a hořkou chuť.
|
iStock
Blackout v Česku: Co se stalo a proč? 7 otázek a odpovědí
Začal filmový festival v Karlových Varech: 10 překvapení z červeného koberce!
Česko bez proudu, ale s humorem: Vtipy o blackoutu baví internet
Arachnolog pro Blesk: Na Moravě se šíří „česká tarantule“! Útočí skokem, ale...?
Bleskové povodně v Texasu smetly i dětský tábor: 24 mrtvých, přes 20 holčiček hledají
Horolezkyně Klára Kolouchová (†46) zemřela na Nanga Parbat: Mrazivá slova o prokleté hoře