Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?
4
/
7
Prohlédnout znovu
Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?
Hřib smrkový má nejčastěji světle hnědý klobouk, na okrajích je barva světlejší.
|
iStock.com
Zespodu je hřib smrkový nejprve žlutý. Jak stárne, jde do žlutozelena.
|
iStock.com
Klobouk i noha hřibu dubového je zbarvená do pískova.
|
iStock.com
Hřib dubový mívá v dospělosti rozpraskaný klobouk.
|
iStock.com
Klobouk hřibu borového je zbarvený do fialova a má na sobě hrboly.
|
iStock.com
Hřib bronzový má zespodu bílé rourky.
|
iStock.com
Pokud říznete do hřibu smrkového - nebo do jiného praváku - zůstane bílý.
|
iStock.com
Šéf Správy železnic Svoboda v Hráčích o nehodách i sebevraždách: Vlak vždycky vyhraje
Kraus, Chýlková a další: Rodinný mejdan u hrobu!
Pavel v zemi samurajů: Čeká ho šinkansen, český duch Hirošimy i japonský císař!
Blackout, povodně či střelba: Experti dali tipy, jak přežít v krizových situacích
Turisté kroutí hlavami nad předraženým Chorvatskem: Ručník za 2500 Kč!
Mrazivá slova horolezkyně Kolouchové: Když se nevrátím, tak...