Logo magazínu

Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?

4/7
Prohlédnout znovu

Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?

Hřib smrkový má nejčastěji světle hnědý klobouk, na okrajích je barva světlejší. | iStock.com
Zespodu je hřib smrkový nejprve žlutý. Jak stárne, jde do žlutozelena. | iStock.com
Klobouk i noha hřibu dubového je zbarvená do pískova. | iStock.com
Hřib dubový mívá v dospělosti rozpraskaný klobouk. | iStock.com
Klobouk hřibu borového je zbarvený do fialova a má na sobě hrboly. | iStock.com
Hřib bronzový má zespodu bílé rourky. | iStock.com
Pokud říznete do hřibu smrkového - nebo do jiného praváku - zůstane bílý. | iStock.com

Šéf Správy železnic Svoboda v Hráčích o nehodách i sebevraždách: Vlak vždycky vyhraje

Kraus, Chýlková a další: Rodinný mejdan u hrobu!

Pavel v zemi samurajů: Čeká ho šinkansen, český duch Hirošimy i japonský císař!

Blackout, povodně či střelba: Experti dali tipy, jak přežít v krizových situacích

Turisté kroutí hlavami nad předraženým Chorvatskem: Ručník za 2500 Kč!

Mrazivá slova horolezkyně Kolouchové: Když se nevrátím, tak...