Logo magazínu

Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?

3/7
Prohlédnout znovu

Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?

Hřib smrkový má nejčastěji světle hnědý klobouk, na okrajích je barva světlejší. | iStock.com
Zespodu je hřib smrkový nejprve žlutý. Jak stárne, jde do žlutozelena. | iStock.com
Klobouk i noha hřibu dubového je zbarvená do pískova. | iStock.com
Hřib dubový mívá v dospělosti rozpraskaný klobouk. | iStock.com
Klobouk hřibu borového je zbarvený do fialova a má na sobě hrboly. | iStock.com
Hřib bronzový má zespodu bílé rourky. | iStock.com
Pokud říznete do hřibu smrkového - nebo do jiného praváku - zůstane bílý. | iStock.com

Fiala s Babišem v Blesku o manželkách: Co prozradil premiér na Janu a jak to má lídr ANO s Monikou?

Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

V obci Kamenný Most spadlo letadlo: Zemřel voják a jeho příbuzný

Policie pátrá po Samuelovi (12): Nevrátil se z Mostecké slavnosti

Den před odjezdem na dovolenou Renatě zemřel táta: Tisíce za zrušený zájezd nedostane!

Děs u Hodonína: Po čtyřech letech se u něj opět objevilo tornádo