Logo magazínu

Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?

2/7
Prohlédnout znovu

Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?

Hřib smrkový má nejčastěji světle hnědý klobouk, na okrajích je barva světlejší. | iStock.com
Zespodu je hřib smrkový nejprve žlutý. Jak stárne, jde do žlutozelena. | iStock.com
Klobouk i noha hřibu dubového je zbarvená do pískova. | iStock.com
Hřib dubový mívá v dospělosti rozpraskaný klobouk. | iStock.com
Klobouk hřibu borového je zbarvený do fialova a má na sobě hrboly. | iStock.com
Hřib bronzový má zespodu bílé rourky. | iStock.com
Pokud říznete do hřibu smrkového - nebo do jiného praváku - zůstane bílý. | iStock.com

Hejtman Kuba pro Blesk o svém novém hnutí: Hlásí se mu lidé z celého Česka

Miloš Zeman odhalil rodinné trápení: Dcera Kateřina má zdravotní problémy!

Policejní auto v Praze srazilo chodce: Na místě zemřel

Babiš se rozbrečel ve Sněmovně: Nečekané zastání od Kalouska! „Tohle komedie nebyla“

Šokující svědectví učitelky z veletrhu v Praze: Děti plakaly a omdlévaly! Sekuriťáci byli vulgární

Hezucký na lůžku, Mareš asistoval: Ukázal své VIP zázemí ve špitálu!