Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?
1
/
7
Prohlédnout znovu
Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?
Hřib smrkový má nejčastěji světle hnědý klobouk, na okrajích je barva světlejší.
|
iStock.com
Zespodu je hřib smrkový nejprve žlutý. Jak stárne, jde do žlutozelena.
|
iStock.com
Klobouk i noha hřibu dubového je zbarvená do pískova.
|
iStock.com
Hřib dubový mívá v dospělosti rozpraskaný klobouk.
|
iStock.com
Klobouk hřibu borového je zbarvený do fialova a má na sobě hrboly.
|
iStock.com
Hřib bronzový má zespodu bílé rourky.
|
iStock.com
Pokud říznete do hřibu smrkového - nebo do jiného praváku - zůstane bílý.
|
iStock.com
Komunikace s úřady v mobilu: Portál občana spouští novou aplikaci, jak vám usnadní život?
Kompletní obsazení 13. řady StarDance odhaleno! Kdo z profesionálních tanečníků se vrací?
Nečekaná změna u Pavla. Šéf Správy Pražského hradu po roce končí. Kdo ho nahradí?
Zeman poprvé otevřeně o naslouchátku: Hodně mi pomáhá, někdy ale selže
Češka Adéla pro Blesk popsala záplavy v Dubaji: Byl to masakr, brodila jsem se po kolena ve vodě!
Jitka Čvančarová promluvila o své postavě: Není to lehké