Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?
1
/
7
Prohlédnout znovu
Hřib smrkový, náš nejoblíbenější pravák. Jak ho poznat a co z něj uvařit?
Hřib smrkový má nejčastěji světle hnědý klobouk, na okrajích je barva světlejší.
|
iStock.com
Zespodu je hřib smrkový nejprve žlutý. Jak stárne, jde do žlutozelena.
|
iStock.com
Klobouk i noha hřibu dubového je zbarvená do pískova.
|
iStock.com
Hřib dubový mívá v dospělosti rozpraskaný klobouk.
|
iStock.com
Klobouk hřibu borového je zbarvený do fialova a má na sobě hrboly.
|
iStock.com
Hřib bronzový má zespodu bílé rourky.
|
iStock.com
Pokud říznete do hřibu smrkového - nebo do jiného praváku - zůstane bílý.
|
iStock.com
Hejtman Kuba pro Blesk o svém novém hnutí: Hlásí se mu lidé z celého Česka
Miloš Zeman odhalil rodinné trápení: Dcera Kateřina má zdravotní problémy!
Policejní auto v Praze srazilo chodce: Na místě zemřel
Babiš se rozbrečel ve Sněmovně: Nečekané zastání od Kalouska! „Tohle komedie nebyla“
Šokující svědectví učitelky z veletrhu v Praze: Děti plakaly a omdlévaly! Sekuriťáci byli vulgární
Hezucký na lůžku, Mareš asistoval: Ukázal své VIP zázemí ve špitálu!