2. červenec 2020
Svátek slaví Patricie, zítra Radomír
DISKUSE K ČLÁNKU


karlos107:Tak já dýško nedávám. Ze zásady. Na to má reagovat majitel restaurace a ne zákazník. Zvedly se tržby? Čí zásluhou? Tak má majitel přidat. Jednou si číšník drze řekl .. a dýško? Tak jsem mu řekl... jak jste tady? autem? A dáváte na pumpě dýško, když jdete platit k pokladně? Nebo dáte 10% řidiči tranvaje, že vás svezl? otočil se a šel pryč.Já jim dám dýško. Mají 15000,- plat a k tomu - (ověřeno kamarádem v Praze) - na dýšku mu to hodí i 40 tis. / měsíc !!!

(12. 04. 2019 00:04)

yarda:Problém je, že to spropitné nemá nijak přesně stanovené zásady. Někde je zahrnuté rovnou do účtu, někde se, jak je tu zmíněné, dává do kasičky, někde se při platbě kartou musí dát extra, někde se musí účtujícímu číšníkovi říci, že je to pro toho kdo mne obsluhoval. Připadá mi to takové nedůstojné, něco jako lepší almužna. Já bych uvítal, kdybych už při vstupu do osvěžovny věděl co a jak se ode mne čeká (a podle toho se rozhodl, jestli půjdu dál), případně aby bylo zahrnuté už do ceny co je na jídelním lístku a já bych při placení hotově akorát zaokrouhlil platbu na nejbližší vyšší desetikorunu, aby číšník při placení nemusel hledat ve šrajtofli korunky na vrácení.

(28. 04. 2015 10:39)

sores:Přesně tak, na větší dýško člověk nemá a dát malé, tím se jedině číšník naštve. V USA je to přímo povinné ve všech restauracích.

(27. 04. 2015 14:08)

jabulim: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(27. 04. 2015 11:01)
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy