Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nechutná šikana malé Ukrajinky na školním výletě: Děti holčičku napadly a plivly jí do obličeje!

Autor: VaB - 
8. června 2023
12:20

Nadávání, plivání, strkání. Twittrem se šíří video malé ukrajinské dívky, kterou napadají její vrstevníci. „Ukrajina je ku*va. Ukrajina je blbá. Rusko je lepší. Rusko je silnější,“ je slyšet od malých dětí na videu, které pořídila sama dívenka. Útok odsoudil i ministr vnitra Vít Rakušan.

Otřesné a šokující video zveřejnila na twitteru spoluzakladatelka iniciativy Hlas Ukrajiny Anastasiia Sihnaievska. Je na něm vidět malá dívenka, na kterou útočí jiné malé děti, které ale nejsou na záběru vidět. „Ty jsi Ruska?“ ptá se chlapec dívky. „Já Ukrajinsko,“ odpovídá mu statečně.

Ukrajina je ku*va. Ukrajina je blbá. Rusko je lepší. Rusko je silnější,“ útočí děti dál na ukrajinskou dívku. Ta znovu odpovídá: „Rusko je go*no.“ Pak jí jeden z nich plivne zblízka do obličeje a dodá, aby chcípla.

Vše se podle Sihnaievské odehrálo na školním výletě. „Děti dovedou být krutější než dospělí. Spolužáci praštili a plivli do tváře na školním výletě, protože holka je Ukrajinka,“ uvedla na sociální síti. 

Video  Spolužáci na školním výletě poplivali ukrajinskou dívku  - Twitter/Anastasiia Sihnaievska
Video se připravuje ...

Kruté a hloupé

Útok záhy odsoudil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). „Plivnutí do tváře dítěti (v tomhle případě kvůli tomu, odkud je), je plivnutím do tváře celé naší civilizaci. Děti jen přebírají naše vzorce chování,“ uvedl viceministr s tím, že takové vzorce jsou někdy kruté až hloupé.

Podobně reagoval i bývalý velvyslanec Ukrajiny v České republice Yevhen Perebyinis. „Že mě toto video šokovalo je slabé slovo. Ano, jsou to děti, ale co říkají, to slyší od dospělých. Je zřejmé, že і přes veškerou podporu Ukrajině, ukrajinofobie v ČR dlouhodobě existuje. A mělo by se s tím něco dělat,“ píše a dodává i svůj kontakt pro maminku napadené dívky.

Statečná dívka

Lidé dívku za to, že se nebála s neslušnými dětmi „bojovat“, popisují jako statečnou hrdinku. Z její odpovědi „Rusko je go*no“ se stal populární symbol celé tragické události války dnešních dní.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa