Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Problémy Jaromíra Soukupa u konce? Soud zastavil insolvenční návrh kvůli 30 milionům

Autor: ČTK, for - 
28. března 2023
18:13

Městský soud v Praze dnes zastavil insolvenční řízení se společností Médea podnikatele Jaromíra Soukupa, zahájené letos 17. března. Důvodem je to, že oba navrhovatelé, Česká televize (ČT) a firma Media Club, vzali svůj návrh na insolvenci zpět. Vyplývá to z rozhodnutí zveřejněného v Insolvenčním rejstříku. O dosažení dohody s veřejnoprávní televizí a Media Clubem informovala Médea v pondělí.

ČT a firma Media Club z mediální skupiny Prima podaly společný insolvenční návrh letos 10. března. Veřejnoprávní televize v návrhu uvedla, že jí Médea dluží dohromady asi 11,8 milionu korun za objednávky vysílání reklamy či sponzorování pořadů. Media Clubu nezaplatila Médea podle návrhu zhruba 18,1 milionu. Stejně jako v případě ČT neuhradila Médea platby za objednávky vysílání televizních reklam. ČT a Media Club navíc uvedly, že Médea má neuhrazené pohledávky více než čtvrt roku po splatnosti také vůči dalším věřitelům.

Postup věřitelů Médea označila za „šikanózní“ a zjevně bezdůvodný. Městský soud v Praze přesto návrhu vyhověl a 17. března insolvenční řízení zahájil.

V pondělí Médea ohlásila narovnání vzájemných sporů se společností Media Club, se kterou bude nadále obchodně spolupracovat. „Po dohodě byl vzat zpět insolvenční návrh,“ uvedla Médea v tiskové zprávě. Návrh stáhla rovněž ČT. V dokumentu zaslaném soudu televize bez dalších podrobností uvedla, že bere zpět svou přihlášku pohledávky.

Vzhledem ke stažení obou návrhů dnes pražský městský soud rozhodl, že se insolvenční řízení s Médeou zastavuje. „V daném případě vzali insolvenční navrhovatelé svůj návrh zpět dříve, než o něm bylo rozhodnuto,“ uvedl soud v odůvodnění. Proti rozhodnutí se lze do 15 dnů odvolat k Vrchnímu soudu v Praze.

Médea už v únoru čelila insolvenčnímu řízení. Firmy Cinema City Czech, Cinexpress a Knowlimits Group tehdy uváděly, že jim Médea neuhradila faktury za poskytnutí reklamního prostoru v kinech a obchodech dohromady přibližně za 3,5 milionu korun. Dluhy byly podle firem měsíce po splatnosti a Médea je nezaplatila ani po opakovaných výzvách. Cinema City Czech poslala společnosti Médea kvůli dluhům i dvě předžalobní výzvy. Pohledávky Médea uhradila po zahájení insolvenčního řízení, které tak bylo na začátku března zastaveno.

Video  Agáta se Soukupem na premiéře Jana Žižky: Jáklovu premiéru vyměnili za svou  - David Turek
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Uživatel_296885 ( 29. března 2023 00:55 )

Zeťák v insolvenci a stará bába Tutovka bude muset jít na brigádu, aby mladým přilepšila na chůvu.

doktormediciny ( 28. března 2023 19:31 )

Tady hezete milionaqma a nekdo se ma snad k tomu vyjadrit...

Zobrazit celou diskusi