Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lékárny přestaly lidem vydávat léky na eRecept. Systém měl výpadek

Aktualizováno -
15. ledna 2019
19:30
Autor: ula - 
15. ledna 2019
17:25

Česká lékárenská komora v úterý odpoledne upozornila na svém facebookovém profilu, že systém elektronického receptu má výpadek. Lékárníci avizovali, že netuší, kdy bude systém zprovozněn, a dodali, že chyba není na straně lékáren. Státní ústav pro kontrolu léčiv nicméně večer evidoval vše jako plně funkční.

„Lékárníci upozorňují pacienty na výpadek systému elektronického receptu. V současné době není znám čas plného zprovoznění systému,“ uvedla komora na Facebooku. Během výpadku nemohou lékárníci vydávat léky předepsané na eRecepty.

Podle prohlášení není chyba na straně lékárníků. Systém provozuje Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). „Dostupnost Centrálního úložiště elektronických receptů je omezená z důvodu technických problémů. Na jejich odstranění intenzivně pracujeme. Lékařům, lékárníkům i pacientům se omlouváme za komplikace,“ uváděl SÚKL na Twitteru.

zeleny.ropak ( 16. ledna 2019 07:29 )

Velice mi to připomíná situaci s elektronickou zdravotní knížkou IZIP. Tenkrát se také vzbouřili lékaři a protože měli silnou lobby, tak projekt IZIP pohřbili. Já jsem se již těšil, že nebudu muset jako d e b i l čekat až na mne příjde řada u lékaře, který mi napíše recept na léky, které opakovaně beru deset roků. Už jsem si téměř zvykl, že kontaktuji sestru u mého obvoďáka a do půl hodiny mi přijde e-recept na mobil. Není mi jasné, komu to vadí. On se, ale vždycky někdo nejde. My už jsme takový národ.

Zobrazit celou diskusi