Chcete si pročistit krev a ještě si přitom pochutnat? Stačí vypít 4 až 6 litrů burčáku. Nyní je tento nápoj znovu po roce v prodeji až do půlky října. Ovšem je nutné vybrat kvalitní mok. Jak kvalitu poznáte?
Sezona burčáku je tady: Jak poznat ten nejlepší?
1.Kde nakupovat?
Pokud jde o cenu, nejlevnější burčák seženete ve stáncích u silnic. Jenže budete tak trochu kupovat zajíce v pytli, protože není jisté, zda je nápoj kvalitní. Burčáku totiž stačí jen chvíle na slunci a hned se jeho chuť promění. Sázka na jistotu je nakoupit ve vinotéce či přímo od vinaře.
2.Jakou má mít barvu?
3.Jak by měl vonět?
4.Má pěnit?
5.Jak ho uchovat?
6.Musí se rychle vypít?
7.Jste spíš na víno?
Nezoufejte, vinaři si letošní úrodu pochvalují i přes vedra, která v létě panovala. „Díky letnímu počasí jsou hrozny krásně vyzrálé s vysokým obsahem cukru. Dá se tedy očekávat, že letošní víno bude mít plnou a příjemnou chuť, vydatnou vůni a červené odrůdy i velice pěknou barvu,“ předpověděl pro Aha! vinař Bronislav Berka z Moravan u Kyjova.
Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.