Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rumuni se stále pohybují kolem D1. Zkoušeli naskočit do kamionu Kauflandu

Autor: Andrea Ulagová, kal - 
30. června 2015
13:45

Pokud jedete po dálnici D1 z Prahy na Brno, dejte si pozor. Jdou tudy rumunští dělníci, kteří mířili pěšky na Budapešť. Trik naskočit v Modleticích do kamionů Kauflandu a popojet si zadarmo jim zhatila ochranka. Policie je ale podle posledních zpráv otočila zpět do české metropole.

Pěšky nebo na kamionu, ale hlavně zadarmo. To je zřejmě nové heslo skupinky občanů z Rumunska. Zhruba 15 cizinců v pondělí večer kontrolovala policie na Jižním Městě v Praze. Na autobusové zastávce Metodějova.

„Ukázalo se, že se nejedná o imigranty, byli to občané z Rumunska,“ sdělilo Blesku tiskové oddělení pražské policie. Rumuni pak podle svých vlastních slov pokračovali pěšky směrem k Budapešti.

Skupinku Rumunů včera večer kontrolovala policie na Jižním Městě. Skupinku Rumunů včera večer kontrolovala policie na Jižním Městě. | Čtenáři Blesku

V úterý brzy ráno řešila středočeská policie incident v Modleticích. „Dle nám dostupných informací se jedná o skupinu občanů EU, kteří se pokusili dostat se do jednoho z kamionů na parkovišti našeho distribučního centra v Modleticích,“ řekl Blesku mluvčí Kauflandu Michal Šperl.

„Šlo o rumunské dělníky, kteří zde legálně pracují. Chtěli se domluvit s řidičem kamionu, zda by je nesvezl domů,“ komentovala incident policie Středočeského kraje.

Blesk zjistil, že se jedná o stejnou skupinku rumunských dělníků. Která pokračovala dál po dálnici.

Trasa rumunských dělníků Trasa rumunských dělníků | Čtenáři Blesku

Pohyb rumunských nomádů potvrzovaly zprávy policie. „Ve 13:13 máme hlášené chodce za svodidly na D1. Vyjíždí tam hlídka,“ řekl Blesku Josef Budil z oddělení dopravní policie Středočeského kraje.

Štáb Blesku po migrující skupině na dálnici pátrá od 14. hodiny. Od policie mu ale přišla nová zpráva. Na benzinové pumpě zhruba na 15. kilometru dostali Rumuni jasně na vědomí, že nemají kolem dálnice pěšky co chodit. Najednou prý tvrdili, že si spletli směr a policie je poslala zpět na Prahu.

Kolem půl třetí byla skupinka spatřena na 21. kilometru, od té doby o nich středočeská policie neví.

Viděli jste skupinu rumunských dělníků za svodidly na dálnici? Všimli jste si jich už předtím v Praze? Pošlete svoje postřehy a fotografie na tip@blesk.cz.

moravoslezak ( 6. července 2015 07:29 )

Z výše uvedeného vyplývá,že jsi stejná pakáž jako my,Moraváci a né čistokrevný Pražan,takže alou z Prahy pryč na Moravu nebo Slovwnsko!

zauber ( 1. července 2015 17:22 )

Nikoliv, moji rodiče byli spíše ze Sudet. A navíc mám dokonce některé Moraváky i Slováky docela rád.

moravoslezak ( 1. července 2015 08:59 )

K tomu nabeton "křtění Botičem".

moravoslezak ( 1. července 2015 08:57 )

Takže ty a tvojí rodiče jste určitě rodilí Pražané... ;-)

zauber ( 1. července 2015 04:58 )

Vím andoreo, ale pravda je taková, že šlováci a moraváci nemají pro čehůny a čecháčky taky zrovna pěkná slova lásky a vzájemné úcty. Proto ta menší provokace.

Zobrazit celou diskusi