Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žena opustila domov bez dovolení. Manžel a tchán ji upálili zaživa!

Šabana Bibi byla upálena poté, co opustila svůj domov bez dovolení.
 (Autor: INT/profimedia.cz)
Autor: shp - 
26. dubna 2015
08:22

Jiný kraj, jiný mrav, ale tohle je příliš. Muslimka Šabana Bibi (†25) z Pákistánu byla zaživa upálena poté, co opustila svůj domov bez dovolení. Její manžel se rozhněval a společně s tchánem ji zabili kvůli tomu, že porušila rodinnou čest.

Po hrozném činu policie zatkla manžela Muhammada Siddiquea i tchána Pira Bakhshe. Vraždící choť se však snažil strážcům zákona namluvit, že žena spáchala sebevraždu. Tomu policisté nejdřív nepochopitelně uvěřili.

S vysvětlením děsivého útoku přišel bratr upálené ženy Azam. Ten tvrdí, že manžela jeho sestry doběla rozlítilo, když zjistil, že šla na návštěvu své sestry bez toho, aby se ho dopředu dovolila, jak je u muslimů zvykem.

Tchán pak Šabanu brutálně zbil, poté ji s jejím manželem polili benzinem a podpálili. Žena utrpěla vážné popáleniny na 80 % těla a svým zraněním podlehla v nemocnici. Útočníky nyní čeká soud, u něhož se rozhodne, zda jsou vinni.

Podpálím se před kanceláří policejního šéfa, pokud nebude spravedlnosti učiněno zadost,“ říká Azam. Manžel i tchán byli obviněni z vraždy a terorismu. Obvinění z terorismu policisté v Pákistánu přidávají, pokud chtějí, aby byl případ vyšetřován přednostně.

aronak ( 26. dubna 2015 22:48 )

Oba muži budou osvobozeni. Žena v těchto končinách nic neznamená. Je s podivem, že té ženě je vidět obličej, že ho nemá zahalený. A tito lidé s těmito zvyky se cpou do civilizované Evropy.

buban ( 26. dubna 2015 20:31 )

Jj, jisté je, že jste další z kašparů, placený bulvárem.

mandat ( 26. dubna 2015 20:22 )

Ono se v am to vrati do 5 let.Muslimum otrkne a budou dal terorizovat.Mate se na co tesit.

mandat ( 26. dubna 2015 20:20 )

To je stejne jako v komunismu,lidi si proste upravuji zakony.V Koranu je napsano, ze si jsou muzi i zena rovni, ze se zena nema do niceho nutit,ale v realu je to presne naopak. Muz si dela co chce,muze dokonce mit levobocky a je vse ok.Zena se nesmi na jineho chlapa ani podivat a nesmi ani sama na ulici,nebo na nakup.Vzdy musi s ni jit nekdo s rodiny.

mandat ( 26. dubna 2015 20:18 )

Blesk ma svoji demokracii.Ten smaze i slusne napsanoy komentar,kdyz treba jen nekoho kritizuje.Napr Havlovou nebo Gottovou.

Zobrazit celou diskusi