Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Experti tvrdí: Němcovovu vraždu nikdy neobjasní: Vyšetřování se chopil Putinův kamarád!

Autor: ČTK - 
3. března 2015
17:04

Naděje na nezávislé vyšetření vraždy se rychle vytrácí poté, co se šéfem vyšetřovacího týmu stal Igor Krasnov – Putinův kamarád z vysoké školy. Navíc v úterý obvinil ruský opoziční předák Alexej Navalnyj ruského prezidenta Vladimira Putina z přímé odpovědnosti za vraždu bývalého vicepremiéra, opozičního politika Borise Němcova.

Rusko se může rozloučit s transparentním vyšetřováním vraždy Borise Němcova. Případ totiž dostal do rukou generál Igor Krasov, Putinův spolužák z vysoké školy a jeho kamarád! „Vyšetřování musí podat odpovědi na veškeré otázky – i na ty, které budou nepříjemné pro vládu!“ tvrdí odborníci.

Krasov vede vyšetřovací dvanáctičlenný tým, se kterým se většinou podílí na objasňování vražd s předpokládaným politickým pozadím. Opozice ale vše vidí trošku jinak. „Jakékoliv vyšetřování vražd je v Rusku fraška, a tak ani Němcovova vražda nebude nikdy úplně vysvětlena,“ tvrdí Elmar Brock, německý zástupce v Evropském parlamentu.

„Myslím si, že Němcova zabili členové vládní (tajné služby) či provládní organizace na příkaz politického vedení země (včetně Vladimira Putina),“ napsal Navalnyj na svém webu. Připustil, že příkaz nemusel být přímý, prý mohlo jít o pokyn „provést akci s velikým ohlasem“. 

Za alternativu k této hypotéze Navalnyj považuje jen „regionální alternativu“, protože Němcov pil krev také „místním šejdířům“ v Jaroslavli, kde byl zvolen poslancem oblastního sněmu a kde odhaloval machinace místního vedení. 

„Mohu se mýlit? O své verzi jsem přesvědčen, ale chybovat mohou všichni. Jediné, co může popřít mou verzi, je rychlé objasnění vraždy s odhalením nejen vykonavatelů, ale i objednavatelů,“ zdůraznil Navalnyj, považovaný v současnosti za zřejmě nejvážnějšího Putinova oponenta na ruské scéně. 

Navalnyj se nemohl zúčastnit dnešního Němcovova pohřbu, protože mu soud odmítl přerušit výkon trestu 15 dnů vězení uložený za narušení veřejného pořádku. 

johr ( 4. března 2015 12:47 )

Pane zřejmě take potřebujete vyšetřit

tgbg ( 4. března 2015 08:07 )

„Myslím si, že Němcova zabili členové vládní (tajné služby) či provládní organizace na příkaz politického vedení země (včetně Vladimira Putina),“ napsal Navalnyj na svém webu. To si ostatně myslí celý svět. Putin chce být vládcem světa. Jako Hitler, Stalin. Už teď zavedl Rusko znovu do bídy a chaosu. Jedinou jeho spásou je válka. Válka, kterou již na Ukrajině začal, podobně jako Hitler v Československu. Putin je autista, nemocný člověk, který neví, že tato válka již nebude mít vítěze. Jenom díky nezměrné trpělivosti a mírumilovnosti USA a EU je válka zatím jenom na Ukrajině.

tgbb. ( 4. března 2015 06:40 )

"Soudruhu velekníže Putine, právě zavraždili vašeho odpůrce Němcova!" "To už je jedenáct?"

tgbb ( 3. března 2015 20:43 )

Před týdnem jsem si prohlížel fotografii podivné sešlosti – Němcov, držící se za ruku s Tymošenkovou, k níž se láskyplně sklání, a vedle netečně přihlížející Porošenko. Hned se mi vybavila Albrightová, jak se objímá s premiérem Kosova Thacim, kterého bývalá žalobkyně haagského tribunálu Carla del Ponteová v knize “Lov: Já a váleční zločinci” obvinila, že obchodoval s lidskými orgány zavražděných Srbů. Thacimu se říkalo „miláček Albrightové“ Nevím, čím miláčkem je Jaromír Štětina, co včera pronesl: „Němcova zastřelili schválně přímo před Kremlem. Diktátoři milují zrůdnou symboliku....http://www.czechfreepress.cz/dalsi-blogy/rissky-snem-uz-byl-jednou-zapaleny-aneb-nemcov ova-vrazda-je-utokem-na-putina.html

tgbb ( 3. března 2015 19:40 )

co chce vyšetřovat na vraždě CIA ?

Zobrazit celou diskusi