Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Neuvěřitelná lhostejnost: Lidé pět minut překračovali zastřeleného muže (†24) ve dveřích!

Autor: shp - 
3. ledna 2014
21:57

Přišli do obchodu u benzinky a již ve dveřích spatřili na zemi mrtvolu muže. Namísto toho, aby se mu snažili pomoci nebo zavolali záchranku a policii, ho bez zájmu překračovali. Přesně taková hrůza se odehrála v americkém městě Kalamazoo ve státě Michigan.

Během vyšetřování vraždy čtyřiadvacetiletého Jheryla Wrighta, která se odehrála v září loňského roku, získali policisté záznam z videokamery v obchodě. A při pohledu na něj zůstává lidský rozum stát.

Je na něm totiž vidět, jak několik lidí lhostejně překračuje mrtvolu Wrighta bez většího zájmu nebo povšimnutí. Muže, který mohl možná při včasném zavolání ambulance ještě žít, lhostejně překračují.

Vraha již dopadli

Ze záznamu je vidět, že uplyne celých pět minut, než jeden ze zákazníků zavolá ambulanci. Jenže to je již příliš pozdě. Z vraždy muže byl již minulý týden usvědčen Clarence Ross (32). Výše trestu bude oznámena 13. ledna.

„Jak ho mohli překračovat ve dveřích a nepomoci mu?“ nechala se slyšet matka zavražděného Jackel Wright. „Jak by se asi cítili, kdyby tam ležel někdo z jejich milovaných,“ dodala.

kelyska ( 4. ledna 2014 18:13 )

to byl asi ten vrah

kelyska ( 4. ledna 2014 18:12 )

ten neměl kredit

hazha ( 3. ledna 2014 22:25 )

...a co prodavač?!? Tomu nevadilo, že mu tam leží 5 minut, a to asi ještě dýl než 5 minut, mrtvý ? To je docela síla ...

lepabrena ( 3. ledna 2014 22:11 )

V ČR by lidé muže ve dveřích nepřekračovali, ale hlavně výrostci by do něho kopali, okradli by ho a případně- pokud by nebyl ve dveřích obchodu, by se po okradení a zkopání ho pokusili upálit. Já sama jsem mnohokrát v ulicích Prahy našla lidi na veřejných místech za bílého dne v bezvědomí a nikdo se jim nepokusil pomoci- jen já jsem zavolala rychlou a snažila jsem se jim pomoci. Na jednoho člověka si obzvlášť pamatuji- byl to mladý hoch, ležel na zastávce tramvaje před TescoMájem na Národní třídě, byl slušně oblečený i učesaný, žádné tetování nebo cvočky- když přijela rychlá, tak kde se vzali-tu se vzali jeho kamarádi, kteří ho v bezvědomí opustili a hodili na zastávku, aniž mu přivolali pomoc.

Zobrazit celou diskusi