Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Klaus: Zvítězila pravda a láska, 9 Milošových lží

Autor: Jan Exner, mokk - 
28. ledna 2013
06:18

Ještě ani neusedl na »trůn«, a už má Miloš Zeman (68, SPOZ) zase nálepku politika, který má s pravdou – mírně řečeno – potíže. Že v jeho projevech občas něco nehraje, toho si mohl nevšimnout jen ignorant.

A to si přitom dosavadní prezident Václav Klaus chvíli po vyhlášení půjčil heslo od svého předchůdce: „Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí.“ Jako by žil v jiném světě, sledoval jiné volby.

Jedna z prvních vět, které ve volbách poražený Karel Schwarzenberg (75, TOP 09) pronesl, byla, že volby vyhrála lež. Ani to říkat nemusel. Každý jen trochu vnímavý člověk musel nejednou vypozorovat, že v předvolebních projevech nového českého prezidenta občas něco přinejmenším nehrálo.

Zeman totiž například prohlásil, že mu herečku Jiřina Bohdalová (81), která jej podpořila v předvolební kampani, pláče do telefonu, že ji jeho odpůrci napadají. Ona to ale popřela. Tvrdil také, že herci Tomáši Hanákovi (55) jeho tým nenabízel peníze. Hanák tvrdí opak. A také – a to je asi nejvíc alarmující – popíral spolupráci s Miroslavem Šloufem (64). Šlouf ji sám přiznal.

Řekl, že..

1. ...se od Šloufa odstřihl a že si ho nevezme jako poradce na Hrad. Šlouf ale v sobotu dorazil do volebního štábu a potvrdil, že Zemanovi radil a sháněl pro něj podporu.

2...mu Bohdalová pláče do telefonu, Bohdalová to popřela.

3...ho podporují Vladimír Franz a Jan Fischer. Oba to odmítli, Franze naštval.

4...šéf Sudetoněmeckého landsmanšaftu Bernd Posselt vyjádřil radost z postupu Karla. Posselt to odmítl.

5...vyhodil dva poradce kvůli kauze Olovo. Poradci to popírají, prý odešli sami.

6...Schwarzenberg nastavil na restituovaném zámku Čimelice vysoký nájem, a donutil tak k odchodu Táňu Bílou. Ta to ale odmítla.

7...Smoljak by se obracel v hrobě za to, že Svěrák podporuje Karla. Rodina Smoljaka ale řekla, že Karel byl režisérův přítel a nemá urážet mrtvé.

8...Hanákovi jeho tým nenabízel peníze. Hanák to popírá a obrací se na policii.

9...na rodinném zámku Karlovy manželky visí nacistické obrazy s hákovým křížem. Byl to kříž jeruzalémský a Hardegg rodině již 300 let nepatří

doktorka6 ( 3. února 2013 13:49 )

kana2: - ještě chvíli si nechte zdát ty vaše naivní sny o spravedlonosti. Užívejte si to, probuzení bude nepříjemné. Hodně štěstí... PS: - znáte to přísloví,,vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá!,, tak si to užijte...

kana2 ( 2. února 2013 13:39 )

kdyby jste se stavěli na hlavy tak vyhrál a je prezidentem a jestli lže lžou všichni a někteří i kradou a ty je potřeba pozavírat a jejich majetky zabavit a to co ukradli musí vrátit a pokud nic nemají tak to mají jejich rodiny protože pokud vím tak peníze se nevypařují

vivald ( 30. ledna 2013 06:33 )

Milouš je komunista a komunisti lžou kudy chodí !!!

abc88 ( 29. ledna 2013 23:21 )

Člověk musí číst Parlamentí lity a Britské listy, aby se dozvěděl i to, co se proschwarzenbersky orientovaným mediím (tedy prakticky všem) nehodí do krámu.

abc88 ( 29. ledna 2013 23:18 )

To byla moje reakce na "doktorka6" o pár příspěvků níže.

Zobrazit celou diskusi