Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud s mafiánským gangem: Přepadený celou věc pojal jako podnikatelský záměr, hájil se obviněný

Autor: ua, lvi - 
10. prosince 2013
15:33

Za přepadení rodiny litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška (61) padly dnes u ústeckého krajského soudu přísné tresty. Mladíky, kteří do domu vnikli, poslal do vězení na 4,5, 6 a 7 let. Nejpřísnějí soud potrestal strůjce akce Lubomíra Brlicu (61), a to 8 lety odnětí svobody.

Hlava gangu Brlica přitom přišel během přepadení o adoptivního syna Michala (+22). Údajně nešťastnou náhodou.

Gang měl vytipované podnikatele, které se chystal oloupit. Prvním byl vietnamský obchodník, z jehož krámku ale odešli s nepořízenou. O den později přepadli Papouškovi.

„Brlica říkal, že je Papoušek lichvář, že má doma v trezoru deset milionů,“ vypověděl Josef Crhák (25). Dodal, že doufali, že to jsou nelegální peníze, jejichž zmizení nebude Papoušek policii hlásit," uvedl Crhák před soudem.

Loupež se ale záhy zvrtla. V domě, do kterého vnikl společně s profesionálním hráčem hokeje, Bulharem Atanasem Atanasovem, Rajko Vranješem a Michalem Brlicou ozbrojeni a maskováni jako policisté, se strhla nepřehledná bitka, po které Michal Brlica zemřel.

Brlica zmínil, že celá událost má dvě roviny.

„Myslel jsem si, že Crhák je kamarád mého syna. Ukázalo se ale, že je to hyena. Syna zneužil. Kvůli němu je teď mrtvý. Už nic nepoví,“ uvedl před soudem a dodal: "Pan Papoušek navíc pojal celou věc jako podnikatelský záměr.“

Podle Brlici totiž napadený Papoušek celou událost využil ke zviditelnění a snaží se vymoct nesmyslné odškodnění.

Za smrt Brlicova syna Michala není nikdo stíhán. Soud ve zmíněném případu uložil ještě tři podmíněné tresty dalším komplicům loupežného přepadení.

gogo ( 10. prosince 2013 17:26 )

Asi ano.

gogo ( 10. prosince 2013 17:25 )

Tresty zcela směšné. Rád bych věděl podle jakého sazebníku vznikly.

decathlonova-matka ( 10. prosince 2013 16:28 )

takže když vám vletí domů pár pitomců v černejch montérkách s nápisem policie, je lepší je postřílet a pak se teprve ptát, jestli maj povolení k prohlídce.

mustafaibrahim ( 10. prosince 2013 16:22 )

Škoda že tam nepochcípali všichni, velká škoda

vuhp ( 10. prosince 2013 16:16 )

To nejsou moc vysoké tresty pro takové hajzly.

Zobrazit celou diskusi