Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další smrt Čecha v italských Alpách. Horolezec padal stovky metrů

Aktualizováno -
6. července 2022
12:18
Autor: ČTK, trm - 
6. července 2022
10:17

Český horolezec dnes ráno zemřel v italských Alpách při výstupu na horu Ortles (německy zvané Ortler). Informaci agentury APA potvrdila Mariana Wernerová z odboru komunikace českého ministerstva zahraničí. Horolezec podle médií spadl zřejmě z výšky asi 400 metrů. Wernerová uvedla, že byl v horách s větší skupinou českých turistů a ostatní by měli být v pořádku. Jde o třetí úmrtí českého občana v horách na severu Itálie za poslední čtyři dny.

„Můžeme potvrdit, že dnes přišel o život český občan v regionu Tridentsko,“ uvedla Wernerová. Další informace podle ní zjišťuje český generální konzulát v Miláně, který je ve spojení s italskou policií.

Neštěstí se podle médií stalo za svítání kolem 05:30 SELČ poblíž chaty Payer, kterou mnoho horolezců používá jako výchozí bod pro závěrečný výstup na 3905 metrů vysoký vrchol. Na místě zasahovala horská služba i vrtulník, záchranáři ale už našli alpinistu mrtvého.

Životy dvou mužů z Česka si vyžádal nedělní sesuv ledovce na hoře Marmolada v italských Dolomitech. Při neštěstí zemřelo sedm lidí, pokračuje ale pátrání po pěti pohřešovaných Italech.

offline ( 6. července 2022 13:16 )

Naštěstí je Čechů nalezlých na každém místě na Zemi dostatek, takže nehrozí, že by Češi někde chyběli, Češi jsou úplně všude.

Zobrazit celou diskusi