Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Melania poprvé po půl roce na veřejnosti. Vedle Trumpa jí ztuhnul úsměv

Autor: Darina Jíchová - 
1. listopadu 2021
19:30

Bývalá první dáma Spojených států Melania Trumpová (51) si posledních pár měsíců užívala život v naprostém soukromí. Po odchodu z Bílého domu s manželem exprezidentem Donaldem Trumpem (75) zamířila na Floridu. Zahlédnout ji lidé mohli pouze v rámci Trumpova letoviska Mar-a-Lago, v dubnu s manželem vyrazila na velikonoční mši, v červenci se synem do New Yorku. Po dlouhé odmlce se znovu s Trumpem ukázala na veřejnosti až nyní o halloweenském víkendu, uvedl list Daily Mail.

Manželé si vyšli na baseball, pro Trumpovy to byla první veřejná společná událost od dubna. Vypadá to, že se od jejich odchodu z Washingtonu nic nezměnilo, exprezident si užíval, že je středem pozornosti, a jeho manželka se místy tvářila, že by byla radši všude jinde než právě tam. Kamery dokonce zachytily moment, kdy se Trumpové vytratil úsměv z tváře. Na manžela se zprvu usmála, jen co se otočil, obrátila oči v sloup a úsměv nahradil její typický ledový výraz.

Melaniina mimika

Tato chvíle se opět stala senzací sociálních sítí, nebylo to poprvé, kdy Trumpová předvedla takovou grimasu. Loni jí počastovala svou nevlastní dceru Ivanku a v roce 2017 mimiku neuhlídala při manželově inauguraci. Uživatelé twitteru se neubránili tomu a pátrali po tom, co za jejím výrazem stojí, většina z nich se shodla na tom, že Trumpovou chování manžela znechucuje.

Bývalá první dáma si užívá soukromí

Za posledních 10 měsíců se objevilo jen pár snímků někdejší první dámy, většina z nich pochází od hostů Mar-a-Lago a Trumpová se na nich ze široka usmívá. Usmívala se i na baseballu, dokonce společně s davem a manželem udělala i kontroverzní gesto známé jako „sek tomahavkem“, které je typické pro tým Atlanta Braves. Když však měla pocit, že je mimo záběry kamer, Trumpová nasadila svou obvyklou mimiku „ledové královny“.

Exprezident USA Donald Trump s manželkou Melanií. Exprezident USA Donald Trump s manželkou Melanií. | ČTK/AP/David J. Phillip

Utkání Atlanty Braves proti Houston Astros sledovali Trumpovi v sobotu ze soukromé lóže. Bývalá první dáma není aktivní ani na sociálních sítích, jen sem tam se objeví příspěvky na oficiálním profilu její kanceláře. Na soukromém profilu například přála synovi Barronovi k patnáctým narozeninám. Podle reportérů Daily Mailu se od ledna na veřejnosti objevila jen zhruba dvanáctkrát, z toho dvakrát s prezidentem, jednou se synem. Podle známých bývalého prvního páru si soukromí užívá.

Video  Melania versus Ivanka: Trumpovy ženy se moc nemusí.  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi