Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Apple ukázal revoluční novinky. Víme, za kolik pořídíte iPhone 13 v Česku

Aktualizováno -
14. září 2021
22:05
Autor: ČTK - 
14. září 2021
20:46

Americká technologická společnost Apple dnes představila novou generaci svých chytrých telefonů iPhone. Přístroje iPhone 13 budou vybaveny novým čipem A15 Bionic, který jim zajistí vyšší výkon. Jejich cena bude v České republice začínat na 19.990 Kč.

Předobjednávky na nové telefony začne firma v ČR přijímat v pátek ve 14:00 SELČ, prodej pak začne 24. září. Nejlevnější model iPhone 13 mini má úhlopříčku 5,4 palce. Cena základního modelu iPhone 13 s úhlopříčkou 6,1 palce začíná na 22.990 Kč. Firma nabídne také modely iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max s cenou od 28.990 Kč.

Společnost Apple dnes představila rovněž nové verze svých počítačových tabletů iPad a hodinek Apple Watch. Nové hodinky nabídnou například větší displej a rychlejší nabíjení. V ČR se podle firmy začnou prodávat později na podzim.

„Zdá se, že opravdu neoznámili nic revolučního. Ale samozřejmě jako obvykle ohlásili dostatek vylepšení, aby mezi spotřebiteli přinejmenším vyvolali určité nadšení,“ uvedl Rick Meckler z investiční společnosti Cherry Lane Investments.

Analytik Paolo Pescatore z firmy PP Foresight upozornil, že telefony iPhone zůstávají pro Apple základním produktem. „Představují vstupní bránu k dalším zařízením a hlavně ke službám,“ uvedl.

V letošním druhém čtvrtletí se tržby z prodeje iPhonů meziročně zvýšily téměř o polovinu na zhruba 40 miliard dolarů. Na celkových tržbách Applu se tak podílely téměř polovinou.

koliaska ( 30. září 2021 22:55 )

Neříkám, že třeba ty nové barvy se mi nelíbí, ale teď bych si ho asi nekoupila. Počkám si až bude trochu levnější. Navíc přednedávnem jsem si teprve pořídila jedenáctku. S tou jsem zatím nadmíru spokojená. Hlavně s tím foťákem. Mám o ni ale docela strach, tak jsem si k ní pořídila i takový šikovný obal, viz - http­s://ww­w.fi­neca­se.cz­/apple-iphone-11-pro/knizkove-pouzdro-pro-iphone-11pro-icarer--vintage/

Zobrazit celou diskusi