Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Novomanželku Johnsona Carrie čeká křest ohněm. Přivítá Macronovou či Bidenovou

Autor: Darina Jíchová - 
6. června 2021
15:31

První dámu Velké Británie Carrie Johnsonovou (33) čeká v příštím týdnu velká zkouška, zraky na ní bude upírat celý svět. Zatímco její manžel, premiér Boris Johnson (56), bude s lídry skupiny G7 probírat témata jako pandemie koronaviru nebo situace v Bělorusku, „vydřička“, jak Johnson své ženě přezdívá, se bude věnovat partnerkám a partnerům státníků. Jak její mladistvý a eko styl obstojí vedle ikon, jakými jsou první dámy Francie a Spojených států Brigitte Macronová (68) a Jill Bidenová (70)? Podle listu Daily Mail do Downing street dorazila už první zásoba šatů.

Macronové i Bidenové mohou závidět o dekády mladší ženy, obě ženy moc dobře znají své přednosti. Za svůj vkus jsou obdivované a obě už absolvovaly nespočet akcí na mezinárodním poli, pro Bidenovou je to sice první mezinárodní událost v roli první dámy USA, jako druhá dáma USA už si vyzkoušela, jaké to je reprezentovat svou zemi. Oproti tomu Johnsonová je mezi partnerkami a partnery světových lídrů nováček.

Partnerky lídrů skupiny G7 na summitu v roce 2019. Partnerky lídrů skupiny G7 na summitu v roce 2019. | Reuters

V minulosti se „vydřička“ summitu vyhla

Loni se summit nekonal a v roce 2019 Johnsonová, ještě jako Symondsová, měla jiné povinnosti spojené s environmentální charitativní organizací Oceana, pro kterou pracovala. Do francouzského města Biarritz proto Johnsona nedoprovodila. Letos ji tak necelé dva týdny po utajené svatbě s ministerským předsedou čeká premiéra. Summit bývá pro partnerky lídrů také přehlídkou modelů.

Macronová vždy dává na odiv svůj oblíbený minimalismus, štíhlé nohy a vysoké podpatky. Milovnicí vysokých jehel a elegance je i Bidenová, která je až za jeden „přešlap“ se vzorovanými děrovanými silonkami za svou módu obdivována. Také Johnsonová se umí hezky obléct, její styl je ale jiný než Američanky a Francouzky.

Podle Daily Mailu Johnsonová často sahá po podobných modelech jako Catherine, vévodkyně z Cambridge. Obě si oblíbily stejný střih šatů, a to úzký a ženský v délce do půlky lýtek, někdy s nabíranými rukávy, často s kulatým výstřihem ke krku. Mezi zásobou oblečení, která tento týden dorazila do Downing street, jsou i oblíbené značky vévodkyně jako L.K. Bennett, Alessandra Richová nebo The Vampire’s Wife.

„Zelená“ móda

Johnsonová dává přednost „zelenému“ oblečení a často volí modely ze šetrného materiálu, vlastní třeba světlomodrý kabát z látky, která neobsahuje žádné mikroplasty ani polyester. Kabát pochází od britské designérky Isabelle Foxové, jejíž oděvy nosí Johnsonová pravidelně. Taková móda je v souladu s jejím environmentálním aktivismem.

Carrie Johnsonová na archivním s snímku z března 2020. Carrie Johnsonová na archivním s snímku z března 2020. | Reuters

Nová „paní premiérová“ má také v oblibě vzdušné květinové látky a modely ve stylu „boho luxus“. Jenže podle módních expertů takové oblečení sluší jen mladým a je otázkou, jak bude vypadat vedle šik Macronové, která většinou sáhne po značce Louis Vuitton. V nové garderobě, kterou si Johnsonová nechala doručit, byla i italská značka Etro, jejíž  rozevláté barevné kousky neodpovídají představám o šatníku první dámy.

Nejznámější designeři chybí

Brity rovněž zajímá, kdo oblečení Johnsonové zaplatí, do teď si vše hradila sama. Sadu modelů připravované na summit G7 v Cornwallu si s největší pravděpodobností vypůjčila. Fotografům Daily Mailu se dovážku oblečení podařilo vyfotit, šaty a jejich vzory jsou neuvěřitelně dívčí. Reportéři rovněž podotkli, že ve výběru Johnsonové chybí nejznámější značky a designeři.

„Tleskám Carrie za to, že se odmítla podřídit a vyhnula se nejznámějším značkám,“ komentovala módní reportérka Daily Mailu Liz Jonesová. Vytknula jí ale zvířecí vzory, které se mezi oblečením doručeným do Downing street objevily. Jonesová se domnívá, že Johnsonová si na pomoc přizve stylisty. Summit G7 je naplánovaný na 11. až 13. června.

Video  Trump hodnotil tělo francouzské první dámy: Poslechněte si, co řekl  - Reuters, Facebook / Elysejský palác
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi