Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Buldočci zpěvačky Lady Gaga jsou zpátky doma. Měl únos vazbu na inauguraci Bidena?

Aktualizováno -
27. února 2021
10:47
Autor: Darina Jíchová - 
26. února 2021
21:07

Případu únosu francouzských buldočků americké zpěvačky Lady Gagy končí šťastně, pejsci jsou zpátky doma. Případu se však ujala dokonce FBI, jejíž agenti se pustili do vyšetřování, zda loupežné přepadení, při kterém byl postřelen venčitel psů, nemělo politický podtext. Pátrají po tom, zda se zpěvaččini mazlíčci nestali terčem útoku, protože v lednu vystoupila na inauguraci nového prezidenta Spojených států, demokrata Joea Bidena, uvedl list Daily Mail.

V tisku se objevily spekulace o tom, že únosci za buldočky budou chtít vysoké výkupné, Lady Gaga zase naopak za navrácení svých psů Kojiho a Gustava nabízela téměř 10,8 milionu korun. Třetímu z buldočků, Miss Asii, se podařilo utéct.

Policie v Los Angeles uvedla, že se psi vrátili v pořádku zpátky domů. Dovedla je žena, která je prý našla.

„Žena našla psy a dovedla je k personálu Lady Gaga, aby je vrátila,“ uvádí se v prohlášení. „Totožnost ženy a místo, kde byli psi nalezeni, zůstanou důvěrné kvůli aktivnímu vyšetřování trestných činů a kvůli její bezpečnosti,“ podotkla policie.

Špatně skončil Ryan Fischer (30), zaměstnanec Lady Gagy, který jí chodil psy venčit. Ten byl postřelen do oblasti hrudníku a je ve vážném stavu v losangeleské nemocnici. Policie uvedla, že je nyní ve stabilizovaném stavu, který neohrožuje jeho život.

„Riskoval jsi život, abys bojoval za naši rodinu. Jsi navždy hrdina,“ napsala zpěvačka na instagramu.

Policie rovněž oznámila, že nemůžou s jistotou říct, zda psi byli uneseni, protože patří slavné zpěvačce nebo protože šlo o francouzské buldočky, po kterých je velká poptávka. Jejich cena se může vyšplhat až na 213 tisíc korun.

Video z bezpečnostních kamer ukázalo, že Fischer se únoscům bránil a snažil se ochránit psy. Následně záběry zachytily výstřel a Fischerův bolestivý výkřik. Lékaři ujistili, že muž by měl zranění přežít.

Exagent FBI zpěvačku zkritizoval

Zpěvačku celá záležitost velmi rozrušila, bývalý agent FBI Frank Montoya mladší kritizoval rozhodnutí Lady Gagy nabídnout za vrácení buldočků odměnu. Podle něj tím značně ztížila policejní vyšetřování. Dodal také, že zločinci toho můžou využít a loupeže mazlíčků celebrit a jejich vracení za vysokou finanční odměnu se mohou stát novým trendem.

Losangeleská policie informovala o tom, že ve městě došlo k únosům hned několika buldočků.

Video  Lady Gaga na inauguraci prezidenta Joea Bidena  - Reuters
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi