Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ivanka Trumpová odložila svou politickou kariéru? Senátorovi Floridy dala jasný vzkaz

Autor: Darina Jíchová - 
20. února 2021
06:15

Nespočet příznivců exprezidenta Spojených států Donalda Trumpa vkládá naděje do jeho dcery Ivanky, která v otcově vládě působila jako jeho nejbližší poradkyně. Trumpovci v ní vidí otcovu dědičku a nástupkyni a rádi by se dočkali jejího návratu do Bílého domu, tentokrát jako prezidentky. Ani Trumpová se nebrání politické kariéře, spekulovalo se o tom, že se bude ucházet o post senátorky, to podle Daily Mailu ale zatím nehrozí.

Trumpová podle listu Daily Mail po otcově prohře u voleb řekla republikánskému senátorovi Marcu Rubiovi reprezentujícímu Floridu, kam se exprezident s rodinou včetně dcery přestěhoval, že proti němu kandidovat nebude. Nebo alespoň ne v příštím roce.

Ivanka senátorkou zatím nebude

„Marco Rubio je můj dobrý přítel, vím, že bude pokračovat v boji v otázkách, o které se oba hluboce zajímáme,“ řekla Daily Mailu Trumpová, která nyní žije s manželem Jaredem Kushnerem a třemi dětmi v Miami. Rodina pobývá v luxusním apartmánu a čeká na to, až bude dostavěn jejich nový rodinný dům. Rubio bude obhajovat senátorské křeslo v roce 2022.

„Marco a Ivanka spolu před několika týdny mluvili. Ivanka mu nabídla svou podporu v nadcházejících volbách, měli skvělou debatu,“ komentoval pro Daily Mail Nick Iacovella, mluvčí senátora Rubia. Rozhovor mezi Trumpovou a Rubiem potvrdil i zdroj blízký bývalé první dceři USA. Podle něj skutečně Trumpová v roce 2022 nevyzve úřadujícího floridského senátora na souboj.

Prezident USA Donald Trump s dcerou Ivankou Prezident USA Donald Trump s dcerou Ivankou | Instagram Ivanky Trumpové

„Marco je obrovský zastánce pracujících rodin, je to skvělý člověk a úžasný kamarád,“ prohlásila Trumpová, která je otevřená spolupráci se senátorem. Už nyní jednají o společných mítincích, společně chtějí jednat o tématech, o která se oba zajímají. Iacovella uvedl, že mítink proběhne v několika následujících týdnech.

Do Senátu chce i exprezidentova snacha

Trumpová není jediná členka exprezidentovy rodiny, kdo výhledově zvažuje politickou kariéru. O post senátorky se v Severní Karolíně zřejmě bude ucházet exprezidentova snacha Lara Trumpová. Ta žije s manželem Ericem v New Yorku, společně mají dvě děti. Lara Trumpová by u voleb musela porazit republikána Richarda Burra. Burr je jeden z republikánů, který hlasoval pro druhý impeachment exprezidenta Trumpa.

Podle senátora z Jižní Karolíny Lindseyho Grahama Burr svou akcí doslova „daroval“ své křeslo Laře Trumpové, „pokud ho tedy bude chtít“, jak řekl v rozhovoru pro stanici Fox News. Republikánská strana podle zdrojů po lednovém vpádu do Kapitolu, který mají na svědomí Trumpovi příznivci, úplně neví, jak se k exprezidentově rodině postavit.

Video  Trumpismus bez Trumpa, ztrapněná Melania a vlídný dopis Bidenovi: Žantovský o odkazu exprezidenta  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi