Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Je jako Goebbels,“ pustil se Biden do Trumpa. Prezident chce soka podrobit testu na drogy

Aktualizováno -
27. září 2020
17:07
Autor: ČTK - 
27. září 2020
13:33

Kandidát demokratů na amerického prezidenta Joe Biden v rozhovoru vysílaném v sobotu televizí MSNBC přirovnal svého volebního rivala a nynější hlavu Spojených států Donalda Trumpa k Josephu Goebbelsovi, šéfovi nacistické propagandy vlády Adolfa Hitlera. Trump dnes na twitteru napsal, že před úterní první předvolební debatou amerických prezidentských kandidátů, či po ní, bude požadovat, aby se Biden podrobil testu na drogy.

„Budu důrazně požadovat test na drogy pro spícího Joea Bidena před, nebo po debatě v úterý večer. Přirozeně, budu souhlasit i s testem pro mě. Jeho vystoupení v debatách jsou rekordně NEVYROVNANÁ, mírně řečeno. Jen drogami se dá vysvětlit tato nesrovnalost,“ napsal dnes na twitteru Trump, který už v minulosti Bidena označil za „spícího Joea“.

Trumpův tweet přišel den poté, co Biden v rozhovoru v televizi MSNBC uvedl, že v úterní předvolební debatě očekává od Trumpa „osobní útoky a lži“. „Je trochu jako Goebbels. Když říkáte lži dost dlouho, pořád je opakujete, opakujete, opakujete, stane se to všeobecně přijímaným,“ řekl v sobotu také Biden na adresu amerického prezidenta v MSNBC. Goebbels se podle historiků držel hesla, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

„Myslím, že to bude přímý útok. Oni bývají většinou osobní. To je jediné, co umí,“ řekl na adresu Trumpovy volební kampaně Biden. O Trumpovi prohlásil, že „neumí diskutovat o faktech, na to není dost chytrý“. „Neví toho moc o zahraniční politice ani o domácí politice,“ dodal kandidát demokratů.

Kvůli výroku o Goebbelsovi žádá po Bidenovi omluvu americká lobbistická skupina Republikánská židovská koalice (RJC). „V politické diskuzi není místo na odkazy k holocaustu ani k přirovnávání kandidátů k nacistům,“ uvedl v prohlášení šéf RJC Matt Brooks, který Bidenův výrok označil za skandální.

Tara-Tara ( 27. září 2020 19:44 )

ví vůbec ten Biden, kdo to byl Goebels ? asi mu to řekli, aby to jméno zmínil a on při svém alzheimru už asi fakt neví, která bije

RAZPUTIN ( 27. září 2020 17:41 )

Jsem rád, že EU prohlásila, že za prezidenta USA uzná pouze Bidena

Zobrazit celou diskusi